Википедија
Америка Свет

Преминуо најозлоглашенији масовни убица 20. века

Чарлс Менсон, лидер секте који је 60-их година прошлог века управљао убиствима које су починили следбеници његове "Породице", умро је у 83. години.

То су објавили званичници затвора у Калифорнији у којем је издржавао казну, преноси Ројтерс.

Менсон је у четвртак хитно пребачен у болницу у калифорнијском граду Бејкерсфилду и тада је саопштено да су се „стање му рапидно погоршава“.

(ВИДЕО) УЖАС У КРАЉЕВУ: Помахнитали полицајац брутално тукао децу

Он је био на челу секте која је у његово име убила око 35 људи, мада тачан број није познат.

Током ноћи 9. августа 1969. он је својим људима наредио да убију Шерон Тејт, жену редитеља Романа Поланског, која је била у осмом месецу трудноће. Када је пронађено на њеном телу је било 16 убода ножем.

Она није била једина жртва. Чланови Менсонове секте убили су и Стивена Парента, Џеја Себринга, Ебигејл Фолгер и Војцека Фриковског, који су се налазили у кући.

ИСПЛИВАЛИ ДОКУМЕНТИ ЦИА СА ОЗНАКОМ ВИСОКЕ ТАЈНОСТИ: Ово је велика мистерија Југославије! Од ње су стрепели чак и Американци!

На вратима је крвљу била исписана реч: „Свиње“.

Следеће ноћи убијени су Лено и Розмари Ла Бјанка. Овога пута Менсон је лично ухватио жртве и везао их да би тек онда наредио својим људима да их убију.

Ипак, ни тада он није потегао оружје, и на њих нико не би посумњао да Сузан Еткинс није ухваћена због убиства Герија Хинмана.

СЛОМИЛА МУ ЈЕ СРЦЕ, А ОН НИЈЕ МОГАО ДА ЈЕ ВИДИ НА САМРТИ: Ево како је настала најтужнија песма Томе Здравковића

Иако Менсон није лично учествовао у убиствима, осуђен је због планирања и наредбе. У марту 1971. изречена му је смртна казна, али је замењена доживотном.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мило опет хоће фотељу

Мугабе НИЈЕ поднео оставку

Заев долази у прву посету Србији

Извор: Танјуг

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri