Европа Свет

Премијер Израела: ,,ЕУ поставља апсолутно луде захтеве!“

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је, на састанку иза затворених врата са лидерима земаља источне и централне Европе у Будимпешти, рекао да су политички захтеви које ЕУ упућује Израелу "апсулутно луди".

„Европска унија је једина асоцијација земаља на свету која условљава односе с Израелом, и то у свакој области, политичким условима. То је лудо, то је апсолутно лудо“, чује се на снимку Нетанјахуовог обраћања који је преслушао новинар АФП.

Агенција подсећа да је Брисел у више наврата осудио Израел због градње јеврејских насеља на Западној обали и сузбијања сорошевских невладиних организација које критикују израелску владу.

Нетанјаху, који данас завршава тродневну посету мађарској престоници, навео је Кину, Русију и Индију као пример земаља које послују с „иновативним дивом Израелом“ и „не хају за политичка питања“.

„Европа треба да одлучи да ли жели да живи и напредује или жели да се скврчи и нестане“, рекао је Нетанјаху премијерима земаља Вишеградске групе коју чине Мађарска, Пољска, Словачка и Чешка Република.

АФП наводи да посматрачи оцењују да Израел настоји да успостави ближе везе с ЕУ нацијама које могу да му помогну у одбрани његових интереса у међународним форумима.

„Уз њихову подршку биће теже за ЕУ да доноси резолуције које критикују Израел“, наводи стручњак за Блиски исток Петер Линтл.

Извор: Говори Србија, РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Бивши потпуковник КОС тврди: Саша Јанковић је тајни агент британске обавештајне службе!

СВИ ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ „АРЕС 2“: Ево ко је ухапшен и ШТА ЈЕ СВЕ ПОЛИЦИЈА ЗАПЛЕНИЛА! (ФОТО)

Министар Вулин начелнику Генералштаба НАТО: ,,Војна неутралност је наше дугорочно опредељење!“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun