Свет

Премијер Грузије: Остајемо при свом ставу, Косово је Србија!

Гиоргиј Квирикашвили, премијер Грузије, изјавио је да та земља остаје при ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова. Позвао је српске привреднике да искористе олакшице за улагања које влада у Тбилисију даје страним инвеститорима.

Грузијски премијер је са потпредседником Владе и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем и министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем у Тбилисију разговарао о даљем развоју политичких односа и унапређењу економске сарадње две земље, саопштила су ресорна министарства.

(ФОТО) УСТАШКИ КОЉАЧ ФРА САТАНА: Мајка му била Српкиња, а он српску децу крамповима клао

Премијер Квирикашвили истакао је да Грузија остаје при ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова од стране привремених институција у Приштини, с обзиром на то да принципи неповредивости граница и немешања у унутрашње ствари других држава морају бити темељ укупне стабилности у међународним односима.

vladasrbije.rs

Квирикашвили је позвао привреднике из Србије да искористе олакшице и подстицаје за улагања које влада у Тбилисију даје страним инвеститорима, а позвао је и грађевинске фирме из наше земље да учествују у реализацији различитих инфраструктурних пројеката у Грузији.

Током посете Тбилисију, Љајић је са потпредседником Владе Грузије Дмитријем Кумсишвилијем потписао Споразум о економско-трговинској сарадњи две земље, док је Ружић потписао билатерални Меморандум о сарадњи у реформи јавне управе са министарком правде Грузије Теом Цулукијани.

Договорено је и да се до јуна наредне године усагласе и споразуми о подстицају и заштити инвестиција и заједничком наступу на трећим тржиштима, као и да се до тада одржи прва седница мешовитог комитета за економску сарадњу две земље, на којој би се дефинисале све области будућег заједничког деловања.

(ВИДЕО) МИЛИОНИ СУ ПОГЛЕДАЛИ ОВАЈ ШОКАНТНИ СНИМАК: Да не би платио хотелски рачун, искочио кроз прозор собе на 19. спрату!

Договорено је и да се размене искуства у реформи јавне управе, а нарочито на успостављању јединствених управних места за пружање услуга управе грађанима по моделу „one stop shop“, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Све више бескућника у Немачкој

Турска забранила ЛГБТ скупове и пропаганду у свом главном граду

Патријарх Кирил: Због грешности човечанства, ближи се крај света

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu