Трамп и оружје (Фото: Синхуа/Правда)
Политика Србија

ПРЕМА ДРАЧУ ПЛОВИ БРОД ПУН НАОРУЖАЊА: ЦИА шаље Шиптарима велику количину војне технике! Ево шта је план

Наше службе добиле информацију да ка Драчу плови брод пун наоружања за будућу војску Косова како би се преузео север КиМ.

Приштина објавила предлог резолуције о дијалогу са Београдом, ЕВО КОЈИ СУ ЊИХОВИ УЛТИМАТУМИ ЗА СРБИЈУ!

Брод са контејнером пуним најновијег наоружања за потребе опремања „војске Косова“ тренутно је на путу преко Атлантика до луке Драч у Албанији, одакле ће опасни товар бити одвезен до база Косовских снага безбедности!

До ових података дошле су наше безбедносне службе, а овај конспиративни аранжман је у склопу суморног сценарија Приштине о преузимању контроле над северним делом покрајине. Осим тога, наши оперативци дошли су до информација да је косовска тајна служба у Јужној Митровици поделила аутоматске пушке некима од бивших и актуелних сарадника, као и другим особама из „државних институција“ који су обучени да их користе! Ова паклена игра коју иза завесе води Америка, уклапа су планове приштинске власти која намерава да 14. децембра, кршећи све споразуме, оснује „војску Косова“.

Наводно, идеја за увођење додатних такси за робу из централне Србије дошла је управо из Вашингтона.

НАТО: Војска тзв. Косова неће бити формирана у децембру

– Они су преко Тачија и његовог министра Ендрита Шаље у косовској влади, предложили увођење такса, како би испровоцирали Харадинаја да предузме још радикалније мере. То би требало да изазове реакцију Београда и да доведе до ограниченог сукоба на северу КиМ. Због тога Приштина тражи да Кфор појача присуство на северу и да херметички затвори „границу“ према централној Србији, наводно у циљу спречавања шверца робе – објашњава извор.

У случају евентуалног погоршања безбедносне ситуације због отпора Срба, Приштина намерава да изврши комплетну блокаду севера КиМ и да уз помоћ Кфора затвори административне прелазе Брњак и Јариње. Поред тога, траже и да Кфор, у случају да Србија, као контрамеру, прекине водоснабдевање из Газивода, у њено име преузме контролу над тим стратешки важним језером. Тако би остварили циљ – контролу над читавом територијом КиМ.

Пензионисани обавештајни официр Љубан Каран каже да, после последњих потеза и најава, више нема дилеме да ће Приштина формирати „војску Косова“:

Продате Прва и О2 ТВ! Ево ко је нови власник, а када погледате цифру завртеће вам се у глави!

– За то имају прећутну сагласност великих сила, пре свих Америке, а једина сврха те војске јесте етничко чишћење преосталих делова КиМ у којима живе Срби. План је да та војска има три пука, од којих би један био распоређен на северу КиМ.

Каран сматра да су, након што тзв. војска Косова буде формирана, пред властима у Приштини три могућности. У првој варијанти, могуће је да се ништа не деси одмах, да се сачека да се слегне прашина и да Србији попусти пажња. У другој, Приштина би могла одмах да крене у освајање севера.

– То би било сулудо, али не би била прва сулуда одлука Приштине. Србија би у том случају морала да интервенише и да војном или полицијском акцијом заштити народ на северу. Трећа опција, која највише забрињава, јесте злоупотреба Кфора, односно могућност да Кфор „прошверцује“ приштинске војнике у својим формацијама. Тада би Србија била пред великим изазовом, јер би у случају интервенције могла да дође у сукоб са међународним снагама и да поново буде оптужена за агресију.

(ВИДЕО) ДОВОЉНО ЈЕ САМО ДА ОПАЛИ ПРВИ МЕТАК Срби нису без оружја, а Шиптари би да ратују, НАТО их наоружава и обучава!

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић рекао је да је најава формирања војске озбиљна претња миру и безбедности.

– То што многи, који би требало да их зауставе ћуте је нешто што треба да брине. Србија ће остати мирна и неће наседати на провокације. Верујемо да ће они који морају да им кажу да то не раде, то и учинити и дозвати их памети – рекао је Одаловић.

Иначе, веома је илустративно то што ће се за истоварање опасног арсенала користити лука Драч. На недавној заједничкој седници влада Албаније и тзв. Косова у Пећи, где су за почетак ударени економски темељи за „велику Албанију“, поменута је могућност да Приштина бесплатно користи ово пристаниште за увоз робе. Сада видимо и какве.

ПАЖЊА! ДЕВОЈЧИЦА ИЗ ВРТИЋА У ВРЧИНУ ПРЕМИНУЛА ЗБОГ „СИДС“!? Ево који су узроци и како да га спречите!

Према неким анализама, увођење такси удвостручило је Харадинајеву популарност у албанском бирачком телу на КиМ са 7 на 15 одсто. Због тога, Харадинајеви саветници Авни Арифи и Хаљиљ Матоши настоје да га убеде да не подлегне притисцима Европске уније и да никако не укида тарифе које су му донеле значајан пораст политичког рејтинга.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЧЕПУРИН: Русија се вратила на главну сцену, а 400 година доминације Запада се приближило свом крају!

НЕМА ДАЉЕ, БЛОКИРАЈУ НАС СВУДА Да ли је ово званична америчка уцена? Признање геноцида за укидање такси!

ДОДИК ОДБРУСИО НАТО-у: Нећу ништа подржати, придржавам се резолуције НС РС!

АНЂЕЛКОВИЋ: Србија да поништи све што је потписала у Бриселу од 2011. године

Извор: Вечерње новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
10°
13°
Wed
14°
Thu
15°
Fri
18°
Sat