Свет

Представник Русије у УН: Извештај Инцка србофобичан

Заменик сталног представника Русије у УН Владимир Сафронков оптужио је високог представника за БиХ Валентина Инцка за србофобију и губитак везе са реалношћу, оценивши да је његов последњи извештај у Савету безбедности УН о стању у БиХ најнеобјективнији у последњих осам година, пренела је агенција "Тас".

Владимир Сафранков је, преноси руска агенција, рекао да Извештај Валентина Инцка мање говори о реализацији мировног споразума, а више представља скуп напада на Републику Српску.

(ВИДЕО) УЖАС У АРАНЂЕЛОВЦУ: Ђаци из све снаге ударају другарицу и урлају „спусти руке доле“

Ти напади су, рекао је Сафронков, изабрани тенденциозно и пристрасно што су, нажалост, већ у сали прихватиле неке делегације.

Према његовим речима, из Инцковог извештаја произлази само једно – да су за све проблеме у БиХ криви само Срби.

НАЈКРВАВИЈЕ РУКЕ КРАЉЕВИНЕ: Тајанствени ЗАТВОРЕНИК у „Сенкама над Балканом“ заправо је ОВА историјска личност

„Свакоме ко је иоле упознат са ситуацијом у БиХ, јасно је да је слика коју је представио високи представник, далеко од стварности, да доводи у заблуду и показује да је аутор изгубио додир са реалношћу“, рекао је Сафронков.

(ВИДЕО) ГЕЈ УСВОЈИО БЕБУ И УБИО ЈЕ ПОСЛЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ: Девојчицу живу изломио, називао је сотоном, последњи позив открио кошмар!

Забринутост, рекао је, изазива то што Инцко нагиње ка неприкривеној србофобији, као и то што је своје свакодневне активности свео на разјашњавање односа са Бањалуком и лобирање за евроатлантске интеграције БиХ, упркос садржају његовог мандата и унутарполитичкој реалности у земљи где борави.

Сафронков је подсетио да Инцко представља међународну заједницу у целини, а не њене поједине чланове, и то по његовом избору.

„Он је дужан да спроводи усаглашену линију, а не да извршава нечије појединачне налоге и да се руководи личним анимозитетима“, истакао је Сафронков.

Према његовим речима, високи представник у БиХ не би требало да се бави антагонизмима, већ добросавесним извршавањем својих обавеза.

„Овакав приступ подразумева подстицање процеса националног помирења, унутрашњег политичког узајамно уважаваног дијалога, компромиса и консензуса и, наравно, поштовања мишљења свих страна“, рекао је Сафронков.

Иначе, Русија је подржала Резолуцију Савета безбедности УН о наставку војне операције ЕУ у БиХ, али је још једном оштро критиковала високог представника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Пронађена гробница Драже Михаиловића?

(ВИДЕО) ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ РОДИТЕЉА ПРЕТУЧЕНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ: Није било само шамарање, севале су и песнице! Ево и због чега!

(ВИДЕО) УЖИЦЕ ДОБИЛО КРУЖНИ ТОК, ПРВИ ДАН НАСТАО ХАОС: Снимак обишао целу Србију, а један детаљ је све насмејао!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat