Политика Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЗАВРШИО ПОСЕТУ КУБИ: Пре одласка више од четири сата разговарао са Раулом Кастром

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас више од четири сата разговарао са председником Кубе Раулом Кастром о унапређењу пријатељства две земље и узајамном помагању у међународним институцијама, као и о економској сарадњи.

– Поносан сам на чињеницу да сам више од четири сата разговарао са председником Раулом Кастром, да смо разговарали о пријатељству Републике Србије и Републике Кубе, о томе како да то политичко пријатељство унапређујемо, како једни другима да помажемо у свим међународним форумима и институцијама, али и како да предузимамо конкретне радње на побољшању економија и Србије и Кубе“, рекао је Вучић на заврсетку посете Куби.

У руској Думи представљена стратегија за ОДБРАНУ КОСОВА!

Он је рекао да је обавестио Кастра да постоје компаније које су заинтересоване да дођу и да улажу и инвестирају у слободну зону Маријел на Куби.

Елфета ножем пресекла врат дечаку, Орић мирно гледао како га коље!

– Министри здравља су имали одличне састанке и разговарали како да заједнички праве и вакцине и лекове у будућности, али смо разговарали, рекао бих, и о свим глобалним проблемима и чини ми се да Куба и Србија по многим питањима мисле готово апсолутно исто и да једни другима подржавамо и независност, суверенитет и слободу које су наши народи изборили – рекао је Вучић. Председник је рекао да је од Раула Кастра, такође, могао много тога да научи о историји Кубе, кубанској револуцији која и даље представља надахнуће за све народе који зеле да чувају своју слободу.

– Ја сам пренео отворени, службени, официјални позив и Раулу Кастру и свима из кубанског руководства да посете Србију верујући да још много тогха можемо заједнички да направимо у будућности и да остваримо веома добре резултате по питању и бољег и већег животног стандарда наших грађана- рекао је Вучић.

(ВИДЕО) ЂАВОЉИ РУКОПИС: Најзад дешифровано Луциферово писмо! Научници користили забрањени код!

Разговарали су, како је додао, и о размени у сфери културе и спорта.

– Мислим да ћемо ускоро у Београду имати и кубански национални балет. Такође желимо да и кубански народ буде више упознат са културом Србије и српском културом у целини и имаћемо и улагаћемо више новца како бисмо се боље познавали и још боље разумели- истакао је председник Србије.

(ВИДЕО 18+) УЖАСАВАЈУЋИ СНИМАК: Младићи пребили педофила на смрт!

Он је напоменуо да су посебна поглавља, и за њега веома значајна, чинила посета музеју Хосеа Мартија и изложби фотографија Фидеал Кастра, коју је организовало Министарство спољних послова Кубе, из којих је много тога могао да научи, не само о историји Кубе и о њеним великим лидерима, већ и о кључним вредностима за будућност свих слободарских народа који се боре за очување своје независности, територијалне целовитости и суверенитета.

ШОКАНТНО! ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПРИЗНАО: Лично сам убио Јелену!

– Србија и Куба су изразито пријатељске земље, бићемо још ближи једни другима и верујем да ћемо нашу политичку сарадњу на најбољи начин конкретизоварти кроз добре економске резултате- истакао је председник Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америка одбацује руски план, спремна за војно решење севернокорејског проблема

СТРАХОТА У РАКОВИЦИ Ученика осмог разреда ножем избо вршњак

(ФОТО/ВИДЕО) ОВАКО ЈЕ ПАО СРБИН ЗА КОЈИМ ЈЕ ТРАГАЛА ЦЕЛА ИТАЛИЈА: Погледајте драматичну акцију хапшења Игора Србина!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon