Foto: Foter/Flickr/SalFalko
Србија Хроника

Правоснажно ослобођен возач аутобуса на линији 77 који је убио двоје младих

Возач аутобуса фирме "Беобус" на линији 77, Јован Столић (69) правоснажно је ослобођен од оптужни за изазивање саобраћајне незгоде у којој су 2011. на окретници на Звездари настрадали Дијана Ђоровић (22) и Радомир Вучковић (19)

Возач аутобуса фирме „Беобус“ на линији 77, Јован Столић (69) правоснажно је ослобођен од оптужни за изазивање саобраћајне незгоде у којој су 2011. на окретници на Звездари настрадали Дијана Ђоровић (22) и Радомир Вучковић (19), док је Тијана Ђоровић, сестра преминуле, превижела са повредама.

Апелациони суд је одбио жалбу тужилаштва и потврдио првостепену пресуду којом је Столић ослобођен од оптужбе за кривично дело “тешко дело против безбедности јавног саобраћаја”.

Оштећени су ради остваривања својих имовинско-правних захтева упућени на парницу, наводи се у одлуци која је објаљена на сајту суда.

(ВИДЕО) Кристијана у хали дочекали са Алаху Екбер, овај дигао три прста, а онда је настао општи хаос и туча

Столић је био оптужен да је у новембру 2011. године код окретнице аутобуса 77 на Звездари изгубио контролу над возилом и улетео у парк, ударио у паркиране аутомобиле и пешаке усмртивши тако двоје младих.

У одлуци Апелационог суда наводи се да је првостепени суд након анализе свих изведених доказа, неспорно утврдио да је до саобраћајне незгоде дошло тако што је аутобус којим је управљао окривљени уместо да скрене улево на окретницу наставио неконтролисано кретање право кроз парк и ударио паркиране аутомобиле и контејнер а затим и у пешаке услед чега су оштећени Р.В и Д.Ђ. преминули.

(ВИДЕО) НАСА ЈЕ ОБОРИЛА НЛО НА МЕСЕЦУ: Шокантне тврдње поткрепљене фотографијама које постоје у архиви свемирске агенције

У одлуци се подсећа да је приликом са места несреће аутобус са упаљеним мотором шлепан ради обављања ванредно-техничког прегледа, те да је током шлепања истог дана у Дунавској улици око пола десет увече дошло до још једне саобраћајне незгоде у којој је, иако привезан крутом рудом за камион којим је шлепан, аутобус изнова неконтролисано прешао у супротну траку, остварио контакт са долазећим путничким возилом и затим ударио у камион и зауставио се уз њега.

Даље се наводи да је аутобусом приликом шлепања управљао возач који је побегао са лица места чији идентитет до завршетка поступка није откривен, а да је пре обављања ванредно техничког прегледа за уврђивање техничке исправности аутобуса извршена замена оштећених и уништених делова, али без прецизне евиденције.

УРНЕБЕСНИ САВЕТИ МЛАДИМ ЈУГОСЛОВЕНКАМА УОЧИ ЛЕТОВАЊА: Пазите се мушкарца који је диван, опаљен Сунцем, идол 90 посто жена на плажи…

“Такође, првостепени суд је неспорно утврдио да је комисија која је извршила ванредно-технички преглед није била упозната са чињеницом да је аутобус имао и другу саобраћајну незгоду, те да се изјаснила да је аутобус био технички неисправан, као и комисија Машинског факултета, која је оценила и да се могућност неконтролисаног рада мотора у конкретном случају не може несумњиво нити потврдити нити искључити.

ТУГА ДО НЕБА, МЕЛЕНЦИ ЗАВИЈЕНИ У ЦРНО ЗБОГ МАЛОГ МИОДРАГА (13), НЕУТЕШНА МАЈКА ТВРДИ: Моје синове непливаче у воду гурнуо школски друг, па побегао кући МЛАЂИ СИН СЕ СПАСАО

Због тога, Апелациони суд је у потпуности прихватио закључак првостепеног суда да ниједним изведеним доказом није утврђено да је окривљени предузео било коју радњу која би утицала на брзину кретања аутобуса или да је учинио било шта да је неприлагоди условима саобраћаја, односно да током поступка није утврђено да је окривљени предузео било коју радњу која би била у директној узрочно-последичној вези са саобраћајном незгодом која је предмет оптужбе због чега га је правилно, услед недостатка доказа, ослободио од оптужбе.

(ВИДЕО) ПОЛИЦАЈЦИ БИЈУ И СНИМАЈУ: Појавио се још бруталнији видео премлаћивања девојке

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Знате ли руски? Необичан конкурс ЦИА са само једним питањем

МИ СМО АПСОЛУТНИ ШАМПИОНИ! Звездан Терзић одушевљен успесима Звезде

Кина оштро одбрусила Бесном Псу

Руско наоружање у Турској — ноћна мора за НАТО

МЛАДЕ НАДЕ СУ СР*ЊЕ! Фоњини испљувао генерацију која долази

ТУЖНО! УГИНУО МЛАДИ КИТ јер прогутао више од 80 пластичних кеса

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue