Pixabay
Европа Свет

ПРАВИЛИ ФРАНКЕШТАЈНЕ?! БРИТАНСКА КОМПАНИЈА СКЛАДИШТИЛА ДЕЛОВЕ ЉУДИ: Пронађено чак 350 тона РУКУ, НОГУ, БУБРЕГА…!

Британска Национална здравствена служба (NHS) раскинула је уговор с компанијом за уклањање болничког отпада зато што је у својим објектима складиштила стотине тона таквог отпада, укључујући делове људских тела, уместо да их адекватно уклони, саопштио је британски министар здравља Стивен Беркли

Девојка се убила на Новом Београду: Милица (19) је попила шаку лекова, па се угушила најлон кесом

Реч је о Служби за окружење институција здравствене неге („Healthcare Environment Services“ – HES), против које је Агенција за природну средину прошле недеље покренула кривичну истрагу због „прекомерног отпада“ и кршења дозвола на пет локација, преноси британски „Индипендент“.

Притвор возачу шлепера: Звог ове грешке су 4 особе погинуле у тешкој саобраћајки код Свилајнца!

Међу тим локацијама је и једна у Нормантону, у Западном Јоркширу, где је у септембру пронађено 350 тона медицинског отпада – пет пута више него што је дозвољено.

Беркли је, у обраћању парламенту, рекао да NHS наставља да нормално функционише и да постоје планови за случај оваквих ситуација.

– Апсолутно нема опасности по здравље пацијената или ширу јавност – истакао је министар.

ХИРУРЗИ ВМА УРАДИЛИ ОНО ШТО НИЈЕДАН ЛЕКАР У СВЕТУ НИЈЕ СМЕО: Александри извадили МАЛИГНИ ТУМОР ОД 25 КИЛОГРАМА, операција трајала пуних 6 сати!

Према његовим речима, влада је први пут обавештена о овом случају крајем јула.

– Иако је отпад безбедно складиштен, није био прерађиван нити уклањан у адекватним регулаторним временским роковима. Ипак, ни у једном тренутку није било утицаја на јавно здравље нити на рад NHS- рекао је он.

За мене је Косово независна држава! Тешка провокација члана Председништва БиХ: Додику је паметније да се понаша рационално

Након што је овај проблем изашао на светлост дана, NHS је дала компанији HES рок од 48 сати да пружи доказе да је радила у складу са законским и уговорним параметрима, али HES доказе није доставила, након чега је 7. октобра раскинут уговор с том фирмом, појаснио је Беркли.

HES је, пак, за своју неспособност да се реши отпада окривила „застарелу инфраструктуру“ и еколошку политику.

(ВИДЕО) Подигнута оптужница против судије који је свирао најскандалознији пенал у историји Србије!

Та компанија тврди да је клинички отпад адекватно чувала – при чему је, наводи, анатомски отпад држала у расхладним јединицама – и указује на проблем смањења капацитета за спаљивање отпада на високим температурама у Британији у протеклих неколико година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ФИЛМСКА СЦЕНА: Пробао да преплива Морачу бежећи од полиције

(ВИДЕО) ПУТИН УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ХАБИБА! Председник Русије поздравио УФЦ шампиона, а потом се нашалио на рачун Дагестанца!

(ВИДЕО) Управо ми се пред очима срушила кућа! Разорна моћ урагана Мајкл у 25 секунди

УЖАС НА ПАЛИЛУЛИ! Пронађено УГЉЕНИСАНО ТЕЛО, сумња се да је ИЗГОРЕЛА ЖЕНА!

МЛАДА ПОЛИТИЧАРКА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПОДИГЛА РЕГИОН НА НОГЕ ПРЕД МЕЧ СА СРБИЈОМ! Ми нисмо комшије, ми смо браћа, ми смо сестре!

ХИСТЕРИЈА У СРБИЈИ: У Новом Саду за 24 сата пријављена ТРИ ПОКУШАЈА ОТМИЦЕ ДЕЦЕ, а ево шта је полиција открила

Informer

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
30°
Thu
31°
Fri
30°
Sat
32°
Sun