Свет

(ФОТО) ПОЗНАТИ ТИТОВ СТАН НА МЕНХЕТНУ ПРОДАТ ЗА 12 МИЛИОНА ДОЛАРА: Купио га је мистериозни бизнисмен, а ево колико ће Србија добити од те продаје

Тристан Харпер, амерички агент за некретнине, који у име агенције Даглас Елиман продаје и некретнине бивше СФРЈ у Њујорку, Берну, Бону и Токију, објавио је да је 31. маја закључена продаја пентхауса 16/17Б на Парк авенији 730 на Менхетну.

Тристан Харпер, амерички агент за некретнине, који у име агенције Даглас Елиман продаје и некретнине бивше СФРЈ у Њујорку, Берну, Бону и Токију, објавио је да је 31. маја закључена продаја пентхауса 16/17Б на Парк авенији 730 на Менхетну.

ТУГА ДО НЕБА, МЕЛЕНЦИ ЗАВИЈЕНИ У ЦРНО ЗБОГ МАЛОГ МИОДРАГА (13), НЕУТЕШНА МАЈКА ТВРДИ: Моје синове непливаче у воду гурнуо школски друг, па побегао кући МЛАЂИ СИН СЕ СПАСАО

Google street view

У овом процесу је Србија, као држава координатор за продају овог објекта, имала врло активну улогу и од продаје ове некретнине припало је 39,5 одсто нето прихода, односно 3.487.939,21 долара, указује Министарство спољних послова Србије.

ПРЕТИО ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ, МИНИСТРУ СТЕФАНОВИЋУ И ШЕШЕЉУ: Ухапшен Новопазарац због претњи смрћу високим функционерима! ЕВО ШТА ЈЕ РЕКАО ПОСЛЕ ХАПШЕЊА

Реч је о двоетажном стану с 13 соба, од чега су четири спаваће. Стан има четири терасе и три камина. Југославија је тај стан купила 1975., док је Тито још био жив, за потребе тадашње делегације у УН-у.

Стан у елитној четврти пропадао је последњих 25 година, откако га је напустио последњи амбасадор СФРЈ. Због тога су га називали Титовим ‘станом духова’.

(ВИДЕО) ПОЛИЦАЈЦИ БИЈУ И СНИМАЈУ: Појавио се још бруталнији видео премлаћивања девојке

„Тито никад није ни преспавао у њему“, рекао је последњи станар, некадашњи југословенски амбасадор Дарко Шиловић, додајући како је реч о великом стану с кога не пуца поглед на град јер није довољно високо. Иако се продавао по почетној цени од 18 милиона долара, државе СФРЈ пристале су на продају за 12 милиона долара, коју је понудио засад анонимни купац из Њујорка.

Wikipedia

Сам чин потписивања купопродајних уговора у четвртак трајао је више од три сата јер су представници држава морали да потпишу све потребне документе. Сваки од представника потписао се најмање 150 пута!

(ВИДЕО) Кристијана у хали дочекали са Алаху Екбер, овај дигао три прста, а онда је настао општи хаос и туча

Стан ће морати дебело да се реновира, а процењује се да ће због свих тих захвата цео процес реновирања трајати најмање три године. Наиме, зграда се, према прописима, сме обнављати само у летњем периоду, од јуна до септембра. Из агенције за некретнине истичу да је зато било важно да се продаја закључи до краја маја, иначе би купац одустао.

Google street view

Купац је платио и додатне трошкове који износе око милион долара, што значи да је купац укупно платио више од 13 милиона долара Из агенције истичу да би стан вредео знатно више од 18 милиона долара да је у бољем стању. Међутим, протеклих деценија је пропадао.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВО! ТИНЕЈЏЕР ИЗ ВРБАСА СЛОМИО КОСТИ У КОБНОЈ ИГРИ: Дечак висио на бандери изнад канала, а онда се одиграла СТРАВА…

Југославија је за тај стан 1975. искеширала 100.000 долара. Налази се на 16. и 17. спрату с четири терасе. С три терасе поглед пуца на целу источну страну Менхетна и Ист Ривера, а тек се с једног балкона може видети залазак сунца над Централ Парком и делић Медисон авеније.

Hrvatskoj stižu Titovi milijuni: Na Manhattanu prodan penthouse bivše SFRJ za 76 milijuna kuna, a Hrvatska će dobiti oko 12 milijuna kuna

TOP TRI VIJESTI DANAHrvatskoj stižu Titovi milijuni: Na Manhattanu prodan penthouse bivše SFRJ za 76 milijuna kuna, a Hrvatska će dobiti oko 12 milijuna kuna

Posted by 24sata on Saturday, 2 June 2018

Продају су морале да одобре бивше југословенске земље. Иначе, у згради нема познатих имена, једино је први комшија Мајк Волас, бивша ТВ звезда и водитељ информативне емисије “60 минута”, који је живео у стану с друге стране ходника све до смрти 2012. Његов стан је тад продат за 20 милиона долара.

Саму зграду, саграђену 1928. од црвене цигле, на Парк авенији између 70. и 71. улице, пројектовао је у неоренесансном стилу архитекта Лафајете А. Голдстоун, а већина од четрдесетак станова су дуплекси.


Шта добија Србија

Од укупно добијене купопродајне цене (12,1 милион долара), у складу са постигнутим договором држава сукцесора, одбијени су трошкови одржавања поменутог објекта од 1. јануара 1992. до дана продаје (укупно износе 3.269.774,16 долара) – који су, такође, расподељени између свих држава сукцесора сразмерно квотама из члана 3. Анекса Б Споразума о питањима сукцесије.

Имајући у виду да је ове трошкове све време плаћала Србија, поменута средства биће рефундирана Србији.

КРВАВА КИША СТИЖЕ НА БАЛКАН! Спремите се за несвакидашње невреме!

Плаћање ових трошкова било је нужно да би се резиденцијални стан сачувао у власништву бивше СФРЈ, те је њихово редовно измиривање од стране Србије допринело да државе сукцесори уопште имају могућност да располажу овом имовином – а што је препознато и од стране свих држава сукцесора.

Продајом ове непокретности оствариће се и директна уштеда у буџету Србије за 2018. годину у износу од 108.745,00 долара – за колико ће се смањити актуелна издвајања Министарства спољних послова на име трошкова поменутог текућег одржавања.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЛУДИЛО У ЗЕМУНУ! Погледајте снимак туче „гробара“ и „делија“ испред Телеоптика!

ПОНОВО ПЕТ СЕТОВА И ПОНОВО ПОБЕДА! Одбојкаши Србије бољи и од Русије

(ВИДЕО) ПАС ПЕВАЧ ЈЕ НАЈВЕЋИ ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Људи овај снимак гледају по 10 ПУТА!

НАТО на Русију диже 30.000 војника, спремни за борбу за 30 дана

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon