Printscreen
Друштво Србија

ПОЗНАТИ КАНДИДАТИ ЗА УРЕДНИКЕ НА РТС: Ољи Ковачевић не сме нико на црту, културу желе Небојша Брадић и писац Владимир Кецмановић!

Кандидати за неку од пет уредничких позиција у Радио-телевизији Србије биће познати на наредној седници Управног одбора, а већина чија су имена позната Куриру не жели да коментарише кандидатуру.

Међу дванаест такмаца, једино Оливера Ковачевић нема противкандидата за место уредника забавног програма.

(ФОТО) СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ! ХДЗ-ОВ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ПАРАМА ЕУ гради фонтану у облику УСТАШКОГ СЛОВА „У“!

ПОТРЕСНО Отац погинулог мотоциклисте (21) код Велике Плане: Унук (1) тражи тату из собе у собу, хоће да га види

На конкурс су се, како сазнајемо, пријавили новинари који су обављали овај посао и у претходне четири године, откад је директор Драган Бујошевић. За уредника информативног програма поново се пријавио Ненад Љ. Стефановић, културно-уметничког програма Небојша Брадић, образовно-научног програма Илија Церовић и забавног Оливера Ковачевић. Четворо кандидата жели да води образовно-научни програм, а поред Стефановићеве пријаве, само је још једна стигла за информативни.

Најзанимљивија борба биће за место уредника културе, које, поред Брадића, жели и славни писац Владимир Кецмановић и још један кандидат.

Небојша Брадић и даље је трци за новог управника Народног позоришта. Његова кандидатура је тамо одбијена јер није доставио доказ о знају енглеског, а на ову одлуку упутио је жалбу Министарству културе. Пријава на конкурс РТС за многе је изненађење.

Епилог истраге о двојици тајкуна: Холанђани хапсе Ђиласа и Шолака

(ВИДЕО) И ЖИВОТИЊЕ СУ ПОГОЂЕНЕ На Београд пало 100 литара кише! Ово су драматични снимци невремена у Зоолошком врту!

– Договорили смо се да нећемо ништа коментарисати док конкурс не буде завршен – чули смо јуче од сваког кандидата којег смо позвали.

И нови уредник трећег програма Радио Београда биће изабран, али то није привлачно место као посао на ТВ.

Управни одбор РТС ће именовати главне и одговорне уреднике у року од 45 дана од дана отварања пријава на конкурс, у складу са важећим правилником о поступку и условима избора именованих лица. Кандидати чије пријаве буду прихваћене биће позвани на разговор са члановима УО, где ће бранити свој програм. О резултатима јавног конкурса кандидати ће бити обавештени у року од осам дана од дана доношења одлуке о избору.

Пре четири године стигло 14 пријава

НОВО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! ПОНОВО ГРАД И ЈАКА КИША! После страшног ПОТОПА, невреме се надвија над Србијом!

ОВО ЈЕ БОМБА! Марин доводи српску звезду на Маракану! То се зове појачање!

За уредника забавног програма пре четири године било је чак 14 пријава, а сада нико не сме на црту Оливери Ковачевић. Међу кандидатима тада су били Данијела Пантић, некадашња водитељка „Слагалице“, Леа Киш Јокић, Владимир Ђурић Ђура (и „Морнари“), филмски уредник Иван Карл, новинарка Верица Брадић, редитељ Михајло Вукобратовић…Оливера Ковачевић је током свог мандата осавременила програм и дала шансу младим новинарима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ НОВОСАДСКОГ ЕСКОБАРА: Када је Радослав Цвијовић ухапшен, месечно је од шверца кокаина зарађивао два милиона евра

СКАНДАЛ: Кукасти крст на терену за мали фудбал у Дубровнику

Бомба за евро: Зашто ће Италија увести паралелну валуту

(ВИДЕО) РУСИ ДИГЛИ СИЛНУ ВОЈСКУ: Почеле масовне војне вежбе на 35 полигона, учествује 150.000 војника!

ОЗБИЉНЕ ВАРНИЦЕ! МАКРОН НЕ КРИЈЕ НЕЗАДОВОЉСТВО ПОТЕЗИМА АМЕРИКЕ: Трамп да разјасни свој став према Европи! Ево ко из Беле куће ради против нас!

СМРТОНОСНИ ВИРУС ПРЕТИ: Грозница Западног Нила опет у Србији!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
31°
Sun
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed