Facebook
Србија Хроника

Позадина мафијашке ликвидације „жестоког момка“ у Лесковцу

Контроверзни грађевински предузимач Александар Микић (33), који је прексиноћ изрешетан у мафијашкој сачекуши у центру Лесковца, највероватније је убијен због једног крупног посла који је недавно у тајности припремао на Малти! Претпоставља се да је Микић неком моћном "играчу" у иностранству хтео да отме посао или део тржишта, због чега је и наручено његово убиство!

Убица је био професионалац, маскиран и одлично припремљен, и није оставио никакав траг, а верује се да је већ напустио Србију.  Мафијашка сачекуша десила се око 21 сат у Улици Топличког устанка, испред зграде коју је саградио Микић, где је и живео последњих година.

Извор из истраге каже да је Микић изрешетан након што је изашао из зграде и сео у свој аутомобил.

– Снимак са сигурносних камера показује тренутак када он седа за волан. Одмах затим аутомобилу је пришао мушкарац са капуљачом, који је вешто заклањао лице од камера, што значи да је претходно добро осмотрио где су постављене. Потом је кроз отворен прозор испалио 16 метака у Микића и удаљио се. Убрзо је, 200 метара одатле, експлодирао аутомобил „рено меган“ са страним таблицама, који је користио убица, а све у циљу да се униште трагови – наводи Информеров извор.

Према његовим речима, Микићеви познаници су рекли полицајцима да је Александар у последњих пет година углавном радио легалне послове у грађевинарству, али да се припремао за један „огроман посао“.

– Пријатељи кажу да Микић није хтео много да прича о том новом послу, само им је кратко рекао да припрема „нешто крупно“. Због тог посла је недавно био на Малти, а пре тога у Немачкој. Вероватно је у питању неки криминални посао, чим је стао на жуљ некоме ко је ангажовао плаћеног убицу да га уклони – објашњава саговорник.

Испитује се могућност и да је Микић имао неке нерашчишћене рачуне у грађевинском послу, али то је, према речима извора, мало вероватно.

– Кад је ушао у посао са изградњом стамбених објеката, у два наврата је био упозораван да се мане тог посла, чак је прошле године два пута јавно понижен, кад је претучен усред дана у једном кафићу и још једном мало после тога. Међутим, по досадашњим резултатима истраге, то није повод за убиство – казао је Информеров саговорник.

Микић је, иначе, имао досије у полицији због изнуде, оружја и наношења повреда. Иако је у Лесковцу важио за „жестоког момка“, Микићеви пријатељи су шокирани што је убијен у мафијашкој сачекуши.

– Раније јесте имао такав статус „жестоког момка“, али се пре пет година потпуно повукао у легалне токове. Финансирао је изградњу зграда у Лесковцу и Нишу. Волео је да помаже пријатељима и уживао је у животу. Својевремено се зарекао да ће зарадити много новца, помагати родитељима и изградити каријеру успешног привредника – прича Микићев пријатељ.

Он додаје да је Микић користио сваку прилику да путује по свету.

– Волео је да упознаје нове културе. Волео је и екстремне спортове и био је фасциниран делфинима. Недавно му се на једном путовању испунила жеља да се са њима и дружи – рекао је Микићев друг.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДЕТАЉИ УЖАСА НА БУЛЕВАРУ: Убила дечка и његовог пса, па са улице посматрала увиђај?!

Ракић: Неће бити ,,Војске Косова“, ЗСО ће се формирати врло брзо

НАСА открила: Поред Ниша се налази космички левак, истраживачи стижу у Србију

ИРМА НАСТАВЉА ДА ПУСТОШИ АМЕРИКУ: Ураган потпопио Северну Каролину, има мртвих (ВИДЕО)

 

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat