Printscreen
Друштво Србија

ПОВРАТАК ТРАМВАЈА БРОЈ 1! Шине после више деценија опет преко Теразија, ЛИНИЈА ЋЕ ИЋИ ОД СЛАВИЈЕ ДО КАЛЕМЕГДАНА!

Београд ће наредних година поново добити трамвајску линију број 1 која ће саобраћати од Славије до Калемегдана, најавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на телевизији Студио Б.

Он је подсетио да је током прошле године студија саобраћајних стручњака позитивно оценила оправданост потребе за увођењем поменуте линије.

СТАМЕНКОВСКИ: ,,Црна листа“ очајнички потез поражене стране!

– Током наредних година кренућемо у реализацију пројекта успостављања трамвајске линије од Славије до Калемегдана, одакле ће се она рачвати лево и десно. Линија ће ићи преко Трга републике, кроз Васину и преко Студентског трга, Узун Мирковом до Калемегдана – прецизирао је Весић.

Он је истакао да ће се радови на реализацији овог пројекта одвијати постепено.

– Прво ће приликом реконструкције Васине улице и Студентског трга, које почињу следеће године, бити постављене шине, које ће једним делом прелазити и преко Трга републике. Касније, када се буде радила реконструкција Теразија и Улице краља Милана, шине ће бити постављене и на том делу. Посебно сам задовољан чињеницом да ће центар града, односно Улица краља Милана, постати саобраћајница којом ће превасходно саобраћати трамваји. Ова улица ће на тај начин оживети јер ће имати више простора за шетњу или баште угоститељских објеката – рекао је Весић.

Мирјана удавила своју шестомесечну бебу, а онда дала објашњење после ког ћете се запитати да ли је она уопште људско биће

Говорећи о остацима зидина који су пронађени током реконструкције Трга републике, Весић је рекао да ће се следећег четвртка, када се заврше археолошка истраживања, знати да ли су у питању остаци Стамбол-капије или Витенбершке капије.

НОВЦЕМ ОД ДРОГЕ ПЛАЋАЈУ ПОЛИЦАЈЦЕ Приштина широм света купује гласове за пријем у Интерпол!

– Тада ће Завод за заштиту споменика културе Града Београда саопштити о којим је зидинама тачно реч. Оно што су нам јуче рекли, сонде су спуштане до четири метра дубине, што је ниво на којем се налазе темељи и што показује како се у то време озбиљно градило. Која год капија да је у питању, сигурно је да ће бити сачувана јер Београд чува своју историју – рекао је заменик градоначелника.

Жртвама секли тетиве и гулили кожу: Бруталан напад крагујевачког клана у препуној дискотеци

Одговарајући на питања гледалаца, Весић је истакао да током првих месеци следеће године бити потписан уговор о изградњи канализације у Крњачи, односно читавој левој обали Дунава.

– Пројекат је вредан 70 милиона евра, јер је у питању велики посао који ће трајати више година – истакао је он.

Пентагон спрема биолошки рат против Русије (ДЕО 1)

Весић је најавио да ће током текућег месеца бити расписан и тендер за изградњу Дома здравља у Борчи.

– Реч је о великом објекту, површине 6.500 квадратних метара, тако да ће грађани Борче и околних насеља имати све што им је потребно када је здравствена заштита у питању.

(ФОТО) Погледајте добро ову мапу Београда, један детаљ ће вас ЗАПРЕПАСТИТИ!

Горан Весић је рекао да се тренутно активно ради на проналажењу локације за гробље за кућне љубимце у Београду и да ће тај проблем бити решен чим Урбанистички завод одреди локацију за ту намену.

– Јуче сам имао састанак са директорком Урбанистичког завода Весном Тахов и разговарали смо о томе да они у наредном периоду одреде локацију за гробље за кућне љубимце. Град ће издвојити новац и изградићемо гробље за кућне љубимце – навео је Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одустаје ли Русија од доктрине контраудара и прелази на доктрину превентивног напада

(ВИДЕО) МИЛАН ДОБРОМИРОВИЋ НА ТВ ПИНК: „Црне листе“ су модерне у региону, а ако лажна држава Косово уђе у Интерпол, ОНЕ ЋЕ ПОСТАТИ ПОТЕРНИЦЕ!

ШОК! ВИСОКИ НЕМАЧКИ ЗВАНИЧНИК: Можда Ангела Меркел оде с власти и РАНИЈЕ!

АКЦИЈА МУП И ПОРЕСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ! Ухапшен јер је оштетио буџет за 6,6 милиона динара

ПУТИН: На патриотизму почива непобедива сила духа нашег народа

МИКРОСКОП ВЕЋ СПАСАВА ПАЦИЈЕНТЕ: Хитно оперисана жена у Новом Саду

МАЈКЕ ДА СПРЕМЕ ПОТВРДЕ: Ако нису вакцинисале децу следи озбиљан УДАРАЦ ПО ЏЕПУ

Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun