Public
Друштво Србија

ПОВОДОМ ДЕШАВАЊА НА КОСОВУ Владике упутиле драматично писмо Стејт Департменту

Поводом најновијих дешавања на Косову и Метохији и напада на српски народ, тројица епископа СПЦ у САД-у, упутили су писмо заменику секретара Стејт Департмента Џону Џ. Саливену.

(ВИДЕО) ШОК У ЈУТАРЊЕМ, ЈОВАНА ОСТАЛА У ЧУДУ: Ово јој до сада нико није урадио!

Њих тројица изражавају жаљење због немили догађаја и траже да САД буду посвећене заштити темељних права и основног људског достојанства на Косову и Метохији.

Писмо преносимо у целости:

„Поштовани Замениче секретара г. Саливен,

Ми, Епископи епархија Српске Православне Цркве у Сједињеним Америчким Државама, обраћамо Вам се да бисмо изразили озбиљну забринутост поводом напада косовске полиције на Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, као и на новинаре и ненаоружане грађане. Наша забринутост је утолико већа с обзиром на то да је тај брутални чин, изгледа, интегрални део оркестриране кампање против српског становништва на Косову и Метохији, која се огледа у убиству Оливера Ивановића.

ЗЛОЧИНАЦ ТАЧИ: Да је Вучић послао војску ниједан му се војник не би вратио у Србију!

У провокативној демонстрацији силе полицијске снаге су упале на састанак између грађана и Владиних функционера потпуно наоружане и са шок бомбама. Њих 34 особе озбиљно су повређене и хоспитализоване, док је Марко Ђурић незаконито ухапшен, претучен и вођен кроз Приштину пред гомилом која је звиждала.

(ВИДЕО) ВУЛИН И СТЕФАНОВИЋ УЗВРАТИЛИ ТАЧИЈУ: Ако затреба, ПУЗАЋЕШ ПРЕД ВОЈСКОМ СРБИЈЕ!

Јучерашњи догађаји још једном јасно показују да власти косовских Албанаца нису вољне да обезбеде минимум основих грађанских и људских права, међу којима и право на мирно окупљање, за српско становништво које живи на својој земљи. Штавише, ове акције показују безобзирно занемаривање обавеза које је сама Приштина преузела да би увела стандарде основних људских и грађанских права на основу Споразума о стабилизацији и придруживању Европској унији, уз додатно супротстављање слову и духу Бриселског дијалога.

ЛУКАШЕНКО ПОМАЖЕ СРБИЈИ КАД ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈЕ: Хитно шаљем ракетни систем С-300

Апелујемо на Вас, г. Замениче секретара, да покажете да Сједињене Америчке Државе и надаље остају посвећене заштити најтемељнијих права и основног људског достојанства Срба на Косову и Метохији, тако што ћете осудити јучерашњу полицијску бруталност у Косовској Митровици и тиме упозорити власти у Приштини да Сједињене Америчке Државе неће никад дозволити пребијања мирних грађана, новинара и државних и јавних личности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) ОВО СУ ЧЕКАЛИ ЦЕЛОГ ЖИВОТА: Историчари и ловци на благо појурили на плажу кад су чули шта је море избацило!

Шта је кинески председник поручио Вучићу

(ИНТЕРАКТИВНА МАПА) НАЈЦРЊИ СЦЕНАРИО НА СВЕТУ: Погледајте какав пакао би вас снашао да вам нуклеарна бомба падне на град!

ШИПТАРИ САМИ ТВРДЕ: ТАЧИ ЈЕ НАРЕДИО И ОРГАНИЗОВАО ХАПШЕЊЕ МАРКА ЂУРИЋА!

КОНТРОВЕРЗЕ ОКО ДУЧИЋА И “ЗАБОРАВЉЕНЕ БРИГАДЕ“ У БОНДСТИЛУ: Који је циљ његовог доласка?

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu