Printscreen
Политика Србија

ПОВЕРЉИВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ НАТО О СУКОБУ 1999: Албанија напала Србију – РАТОВАЛИ СУ ЗА ПРЕСТОНИЦУ СРПСКОГ ЦАРА! ДАН О КОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА!

Тачно пре 20 година почели су ваздушни напади НАТО на Савезну Републику Југославију (СРЈ) који су трајали 11 недеља и у њима је, према проценама из различитих извора, погинуло између 1.200 и 4.000 људи.

У току ових стравичних напада догодио се један који ће Срби дуго памтити.

(ВИДЕО) ПОМИРЕЊЕ СА НАТО?! Председник Заветника: Срби НИКАДА не би прихватили извињење Алијансе! Чланству у НАТО противи се готово СВАКИ грађанин!

Са територије Албаније нападнута је Србија и гађан је српски вековни град и престоница Цара Душана – град Призрен, а у том нападу убијена је једна жена и четири мушкарца.

Овај напад догодио се 5. јуна 1999. године.

(ФОТО, ВИДЕО) Ексклузивни интервју: Маринос Рицудис Грк који је одбио да ратује против Срба!

Наиме са територије Албаније минобацачком ватром нападнут је Призрен и том приликом убијено је петоро радника Здравственог центра у Призрену.

Живот су изгубили једна жена и четири мушкарца, а њихово санитетско возило погођено је надомак села Планеја где су се упутили с циљем пружања хитне медицинске помоћи повређенима током НАТО бомбардовања.

Покуцали су Албанцима у Долову на врата и питали што су се сликали са оружјем: Пекар Халид је одговорио подругљиво, па „нестао“ са целом фамилијом

Подсетимо у бомбардовањима, која су без прекида трајала 78 дана, тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе…

Напад на Србију, односно СРЈ, извршен је без одобрења Савета безбедности УН, што је био преседан. Наредбу је тадашњем команданту савезничких снага, америчком генералу Веслију Кларку, издао генерални секретар НАТО Хавијер Солана.

НАСТУПА ВЕЛИКА ПРОМЕНА У СРБИЈИ Ево кад тачно морате да померите казаљке на сату!

Кларк је касније, у књизи “Модерно ратовање”, написао да је планирање ваздушне операције НАТО против СРЈ “средином јуна 1998. већ увелико било у току” и да је завршено крајем августа те године.

СРЈ је нападнута као наводни кривац за хуманитарну катастрофу на Косову и Метохији (непосредни повод били су догађаји у Рачку) и неуспех преговора о будућем статусу покрајине који су вођени у Рамбујеу и Паризу.

ДРАМА ПОРОДИЦЕ КОСАНОВИЋ Узели су кредит, добили четири бебе, а онда је она изгубила посао и живот им је постао ПАКАО!

Након што је Скупштина Србије потврдила да не прихвата одлуку о страним трупама на својој територији и предложила да снаге Уједињених нација надгледају мировно решење сукоба на Косову, НАТО је 24. марта 1999. у 19.45 часова започео ваздушне ударе крстарећим ракетама и авијацијом, на више места у Србији и Црној Гори.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руски авиони у Венецуели – Сасвим (не)обична појава

(ШОК ВИДЕО) УКРАО АВИОН, ПА СЕ ЗАКУЦАО У ЗГРАДУ ДА БИ УБИО ЖЕНУ! На крају је ПОГИНУО САМ!

(ФОТО) Харадинај „случајно“ на Фејсбуку објавио свој најмрачнији план

Завршна реч генерала Дикића у афери „Државни удар“: Ништа нисам противзаконито урадио у Црној Гори

ЉУДИ СУ ВРИШТАЛИ И ЗАПОМАГАЛИ! НАТО је другог дана ВАСКРСА погодио путнички воз у Грделици!

Еспресо/Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat