Александар Вулин (Фото: Министарство одбране)
Uncategorized

ПОВЕЋАВАЈУ ИМ СТАНДАРД: Војници ће „добити нове чизме“, а како ће бити наоружани?

Последњи радни дан у овој години, осим за честитке, прилика је и за сумирање резултата. О постигнутом у години за нама, али и плановима у наредној, данас се говорило у Министарству одбране.

ТРАГЕДИЈА ОД КОЈЕ СЕ СЛАВНИ ФУДБАЛЕР НИКАД НИЈЕ ОПОРАВИО: Супруга Предрага Мијатовића открила детаље о његовом преминулом сину Андреју

Главни задатак у следећој години биће, кажу, повећање стандарда припадника Војске Србије и побољшање њених оперативних способности.

Где је ту место домаће војне индустрије?

Брига о стандарду војске – повећање плата, боља опрема, решавање стамбеног питања, али и више војних вежби – биће међу приоритетима рада Војске, каже њен министар.

„Очекујемо да ће сваки наш припадник имати две униформе. Имаће и нове чизме и не само једне. Извршена је набавка и испорука две хиљаде, уговорили смо још осам хиљада, а закључили смо уговор за набавку 28 хиљада и нула нула три пара чизама“, рекао је министар Вулин.

Војници ће имати нове чизме и не само једне, каже министар.

А наоружани? Осим МИГ-ова, војску ће снабдевати, каже министар и домаћа војна индустрија. За сада је, између осталог, испоручено, како је речено, шест самоходних хаубица НОРА и исто толико оклопних точкаша „Лазар 3“, а у употребу је ушла и ескадрила школских авиона „Ласта“.

(ВИДЕО) У ЊЕГА ЈЕ АРКАН ГЛЕДАО КАО У БОГА: Док је он свирао Цеца му је држала микрофон, а Жељко без даха слушао!

„Тачније седам система наоружања је уведено. Уведено, а ово све што сам рекао је ту“, каже Ненад Милорадовић, помоћник министра.

А то је план војске да се снабде са око милијарду долара вредним системима произведеним у Србији. Од којих се, како је саопштено, 30 испитује.

„Морамо бити стрпљиви, морамо бити реални. Не треба да кудимо оно што смо створили, јер није за куђење“, каже начелник Генералштаба Љубиша Диковић.

Вулин: Србија не крије с ким сарађује

Коментаришући најаве да ће Сједињене Државе анализирати војну сарадњу земаља западног Балкана са Русијом, министар каже да Србија то ради транспарентно и да не крије с ким сарађује и одакле се наоружава.

„Војска Србије мора да буде јача него што су војске земаља које су припадници неких пактова, јер они имају кога да позову у случају невоље, а ми немамо“, рекао је Вулин.

СРБИН КРВНИЧКИ МУЧЕН И ОПЉАЧКАН! Невиђен терор у околини Косова Поља!

Војна индустрија иначе у овој години добила дозволу за извоз наоружања и војне опреме од 870 милиона долара, а потписани су уговори у вредности од 475 милиона долара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСИ РАДО ИДУ У ВОЈНИКЕ: Откривамо у чему је тајна популарности руске армије!

НОВИ ШОК: Новак због повреде лакта пропушта и Доху!

У фебруару усвајање декларације Србије и Српске — позив на јединство српског народа

Извор: Н1

Оставите коментар