Друштво Србија

ПОВЕЋАВА СЕ ПРЕТПЛАТА ЗА РТС?! Ево колико би могла да износи нова такса за јавни сервис!

У Министарству културе и информисања очекују да ће јавни сервиси - Радио-телевизија Србије и Радио-телевизија Војводине - и ове године из републичког буџета добити четири милијарде динара, од чега би РТС-у припала 3,1 милијарда, а РТВ-у 900 милиона динара. Преговори око новца су у току.

Вучић: Србија победила, наша електромрежа остаје на Косову

– Министарство културе и информисања упутиће Влади Србије предлог измена Закона о јавним сервисима које ће подразумевати да се РТС и РТВ финансирају из буџета наредне две године – речено је у овом министарству.

Они очекују да ће се тај предлог наћи на наредној седници Владе. Министар културе и информисања Владан Вукосављевић је изјавио да ће Влада Србије ускоро размотрити сва решења за финансирање РТС и РТВ и додао да је једна од могућности наставак буџетског финансирања јавних сервиса.

ЕКСКЛУЗИВНО: ГРАЂАНИ АРАНЂЕЛОВЦА КРЕЋУ У БОРБУ ПРОТИВ НАРКО-ДИЛЕРА!

– Свако од решења има своје предности, али и своје недостатке, и ја сам уверен да ће Влада при доношењу одлуке о моделу финансирања јавних сервиса посегнути за најразумнијим решењем – рекао је министар за портал „Цензоловка“.

Анто Нобило: МУП нема везе са убиством Драгичевића

Наводећи да ће одлука Владе Србије бити позната за неколико недеља, Вукосављевић је казао да ће на њу утицати стање у буџету, стандард грађана и финансијски планови Министарства финансија и Владе Србије.

Иначе, јавни сервис се делимично финансира и од ТВ таксе, која износи 150 динара и плаћа се преко рачуна за струју.

УЖАС У БАРАЈЕВУ! Пасторки (11) сипао вино у кока колу, па је СИЛОВАО! Манијака је одало писмо које је написала девојчица!

У Министарству сматрају да је тај износ – мали.

– За последње четири године све је поскупело, само је ТВ такса остала иста – кажу саговорници. – Било би логично да се цена повећа на 200 или 250 динара, али то зависи од Министарства енергетике и рударства, које је надлежно да предлоге о претплати упућује Влади Србије, јер се рачуни плаћају преко бројила за струју, која су у надлежности ЕПС.

СУДИЈА МАНИЈАКА ВРАТИО НА УЛИЦУ! Скандалозна одлука ОСНОВНОГ СУДА У НИШУ, перверзњак се БРАНИ СА СЛОБОДЕ!

У Служби за односе с јавношћу РТС претпостављају да ће буџет и наредне године бити као и ове али да ће се мало изменити однос између извора буџета – односно да ће бити нешто више новца из сопствених прихода и претплате, а нешто мање из буџета.

СЛОВЕНЦИ ПОРУЧИЛИ ШОЛАКУ: Нећеш бити власник наше медијске компаније!

Захарова: Нисмо ми ти који губе информациони рат

Њена пророчанства сви знају, али име НИКО! Ево како се звала Баба Ванга!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДРАГУТИН ЈЕ БИО ОКО СОКОЛОВО СРПСКЕ ВОЈСКЕ, А ЊЕГОВУ ФОТКУ СУ ИЗУЧАВАЛИ ЧАК У ЈАПАНУ: А ево како је живео најславнији српски извиђач из Првог светског рата

ПРЕОКРЕТ У ТРГОВИНСКОМ РАТУ: Трамп је Кини показао зубе, али није рачунао да „црвени змај“ уме да бљује ватру!

(ВИДЕО) ОВАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛА ОБУКА АРКАНОВИХ ТИГРОВА: Многи момци нису више живи након рата 90-их

Вучић: Србија је тенковска велесила, из Русије стиже још 30 оклопних возила

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ АУТОГОЛ О КОМ БРУЈИ ЦЕЛА СРБИЈА: Погледајте НАЈКОМИЧНИЈИ гол у историји српског фудбала! После ОВОГ видеа биће вам јасно зашто сви сумњају у регуларност меча у Новом Саду!

(ВИДЕО) СРБИЈА ЈЕ ВОЈНА СИЛА: Највећим маневрима у историји прослављамо 100 година победе!

Извор: Novosti/Kurir

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu