Фото: youtube.com
Регион

Потврђено: Снима се филм о Радовану Караџићу

Након што је председник Републике Српске, Милорад Додик, рекао да би требало снимити филм о Радовану Караџићу као одговор на снимање филма о Алији Изетбеговићу, РТРС је потврдио да ће снимити филм о Караџићу.

РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА Републике Српске радо ће стати иза идеје о снимању играног филма о Радовану Караџићу – каже, за „Новости“, генерални директор РТРС Драшко Милиновић.

http://rtrs.tv

Коментаришући изјаву председника РС Милорада Додика да би РТРС требало да сними филм о Караџићу и његовом учешћу у борби за слободу српског народа, као одговор на снимање турске серије о Алији Изетбеговићу, Милиновић каже да је ова телевизија спремна да се упусти у реализацију таквог пројекта:

– То је веома озбиљан посао који би захтевао јаку продукцију, време, квалитетан сценарио и режију, без којих нема ниједног филма. Уколико би се направио добар сценарио и сложиле све коцкице, РТРС је спреман да продукционо, технички и технолошки стане иза тога са свим својим капацитетима.

Караџићев бранилац пред Трибуналом Горан Петронијевић каже, за „Новости“, да се нада да би Радован са слободе могао да учествује у стварању филма о њему.

– Ако не буде тако, сигурно ћемо тражити неки начин да се укључи у тај пројекат, рецимо саветодавно, писмима… Са Караџићем нисам разговарао о овој теми, јер је нова – каже Петронијевић, подсећајући да је већ снимљен документарни филм о првом председнику РС, сада заточеном у Схевенингену.

Он је убеђен да ће се показати да је његов брањеник позитивна историјска личност, која заслужује да њен живот, рад и одлуке које је доносила у најтежим околностима по српски народ буду забележени на филмском платну.

ГОВЕДАРИЦА: НАДАМ СЕ ДА ЋЕ БИТИ РЕАЛНИ

ПРЕДСЕДНИК СДС Вукота Говедарица поздравља идеју да РТРС снима филм о Караџићу, али се нада и да ће реално одсликати стање:

– Занимљиво је да то предлаже Додик, имајући у виду то да је лично био поборник тога да Караџић заврши у Хагу. И РТРС је против њега и његове политике водио негативну кампању. Надам се да ће, уколико дође до снимања, направити реалан филм о Караџићу и стварању РС од стране СДС.

Извор: Новости, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Савет безбедности УН данас о Косову

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Могућ договор опозиције о заједничком кандидату

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Гранатиран Алепо – 5 мртвих и 15 повређених цивила

Где су нестали Слобини споразуми којима је чувао српске интересе?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri