Извор: army.mil
Uncategorized

ПОТВРЂЕНО: Следеће недеље војна вежба Србије и САД

Портпарол Армије САД у Европи Џон Томаси изјавио је да је циљ заједничке војне вежбе оружаних снага Америке и Србије идуће недеље на аеродрому Батајница, развијање односа и интероперабилности две земље.

„Циљ ове вежбе је развијање односа и интероперабилности између наше две државе. Вежба Сједињених Америчких Држава и Србије заједнички је договорена. Такође, овом приликом биће одржана и церемонија размене падобранских симбола”, изјавио је Томаси за Радио „Слободна Европа”. Заједничка падобранска вежба војски САД и Србије биће одржана од 14. до 17. новембра у Београду, на аеродрому Батајница, а назив те вежбе биће „Double eagle”.

Томаси је додао да ће на вежби, осим падобранаца из Србије, учествовати и припадници 173. падобранске бригаде Војске САД из Вићенце у Италији, као и два транспортна авиона Ц-130 (Херкулес) из 86. ваздухопловног пука из Рамштајна у Немачкој.

На тој четвородневној вежби скокови америчких и српских падобранаца планирани су за среду и петак, 15. и 17. новембар, али ће коначни план бити утврђен у складу са временским условима, навели су за „Слободну Европу” у европској команди Армије САД.

Та станица подсећа да то није прва падобранска вежба Србије и Америке јер је 2007. године у Нишу обављена вежба у оквиру које су скакали припадници 63. падобранског батаљона Војске Србије и Националне гарде Охаја. Такође се додаје да је у протеклих шест година Србија одржала готово 50 вежби са САД и НАТО земљама и десетак са Русијом.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Хензел: САД и НАТО Србији дугују извињење

Пуђдамон: ЕУ је само карикатура

Анкара: Завршена куповина С-400

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat