Ратко Младић (Фото: Синхуа)
Србија

ПОТВРЂЕНО: Хаг ЗАБРАНИО посете ЛЕКАРА РАТКУ МЛАДИЋУ!

Секретаријат Хашког трибунала потврдио је данас да су, према препоруци медицинског особља Трибунала, забрањене све посете оптуженима у притворској јединици, па и Ратку Младићу, те је предложио да се посете лекара одложе до после изрицања првостепене пресуде Младићу која је заказана за 22. новембар.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВО ПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРИЛО: За ноћ језеро је убило 1.700 људи, падали су мртви за неколико минута!

У свом допису председнику Трибунала Кармелу Ађијусу, Секретаријат је указао да је 9. новембра разговарао са Младићевим браниоцем о утврђивању датума посете два лекара из Србије, али да је непосредно пред тај састанак добио писмо од медицинског особља притворске јединице којим се тражи да се не дозволе посете било ком притворенику пре изрицања две преостале пресуде у Трибуналу (од којих је једна Младићу).
Писмо је такође послато Механизму за кривичне судове, који се стара притвореницима у приторској јединици УН у Шевенингену.

Мајка монструм: Прво се венчала са својим сином, а сад и са ћерком!

„Медицинско особље је изразило своју забринутост да би дозвола било какве посете лекара у овом стадијуму, у контексту других релевантних фактора, “могла да угрози здравље притвореника“ и “могла да заиста штети здрављу притвореника““, навео је Секретаријат.
Када је у питању Младић, Секретаријат је након тога, како је навео, затражио од два независна медицинска експерта који су надгледали Младићево ждравље протеклих неколико година, процену разумности препорука лекара из притворске јединице.
Секретаријат је добио одговор од једног експрета који сматра да је у погледу Младића, прихватљива и разумна процена „да се не дозволе посете пре изрицања заказаних пресуда“.
На основу свега наведеног, Секртетаријат је предложио да се посета лекара Младићу закаже за касније датуме који су раније предложени одбрани.

ТАЈНА О ЗРАЧЕЊУ 50.000 СРПСКЕ ДЕЦЕ: Заборављени експеримент СФРЈ о ком данас НИКО НЕ ЖЕЛИ ДА ПРИЧА

Ти датуми нису никада јавно објављени.
Младићев син Дарко јуче је рекао Тањугу да је добио усмено обавештење да је главни лекар у притворској јединици Пол Фалке забранио посете лекара Младићу јер би оне биле штетне по његово здравље.
Он сматра да је то мимо свих правила самог Трибунала.
Адвокати Ратка Младића прошле недеље су тражили од Трибунала да покрене поступак против Фалкеа за непоштовање суда, тврдећи да опструира посете српских лекара Младићу у притворској јединици, али је тај захтев Трибунал одбио.
Одбрана Младића сматра да је његово здравствено стање јако лоше јер је претрпео више можданих удара, али да то лекари Трибунала крију.
Изрицање првостепене пресуде Младићу заказано је за 22. новембар.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ О ПРОВОКАЦИЈИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Да сам ја рекао да ћу признати независност РС – ЗАВРШИО БИХ У ХАГУ!

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: На Косову можемо да очекујемо само Божију правду!

ПРЕСУДА ЗА ПАЉЕЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Четворици оптужених условне казне, тројица ослобођена!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri