Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)
Политика Србија Хроника

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ЂИЛАСОВЕ БИВШЕ ЖЕНЕ: Тукао ми оца, а мене трудну мучио!

Драган је насрнуо на моју мајку, затим мене прибио уза зид, а онда песницом ударио мог оца, оборио га на под и рвао се с њим!

ТРАГЕДИЈА ОД КОЈЕ СЕ СЛАВНИ ФУДБАЛЕР НИКАД НИЈЕ ОПОРАВИО: Супруга Предрага Мијатовића открила детаље о његовом преминулом сину Андреју

Овим речима је Ива Ђилас, друга супруга Драгана Ђиласа, полицији описала како је бивши градоначелник 7. децембра 2014. године малтретирао и физички злостављао њу и њене родитеље Ружицу и Слободана Пелевића. И то пред очима ћерке Ане, која је тада имала свега три и по године!

Српски телеграф дошао је до службене белешке у којој Ива и њени родитељи сведоче о ужасима кроз које су тог дана, али и годинама пре тога пролазили због агресивне природе Драгана Ђиласа. Он у том тренутку више није био на функцији градоначелника, али иронија лежи у томе да је у време док је био на функцији јавно призивао најоштрије казне за мушкарце насилнике.

ПОБЕСНЕО ЗБОГ ДАДИЉЕ
Драган и Ива у то време већ нису живели заједно, али нису били званично разведени. Инцидент који се збио у стану у Улици патријарха Варнаве на Врачару Ива Ђилас је пред инспекторима детаљно описала:

– Драган је, као што је и био договор, узео нашу ћерку око 18 часова, а затим ме је око 18.10 из кола, док је још возио нашу ћерку, позвао на мобилни телефон и почео да виче на мене зашто сам отпустла дадиљу и да ми прети да ће ми на суду одузети децу. Око 21 сат, кад је вратио ћеркицу кући, ја сам рекла Драгану да ми више не прети како ће ми одузети децу, да не виче на мене и да ме не вређа и да бисмо ми исто тако могли њега да вређамо, али то не чинимо – рекла је Ива у полицији.

Srpski telegraf

Након што је мајка Ружица стала у одбрану ћерке, Ђилас је почео са физичким обрачуном.

– Мајка је рекла Драгану да нема смисла да вређа мене, да би он у том тренутку насрнуо на њу, а ја сам се поставила између њих како бих заштитила мајку – наставила је Ива.

РВАЊЕ ПО ПОДУ
Након што је Ђилас Иву зграбио за руке и прибио уза зид, галаму је чуо Ивин отац Слободан, који је на спрату чувао болесно млађе дете, тада двогодишњег Вука.

– Када је отац видео да ме је Драган напао, пришао му је са леђа како би га одвојио од мене. Тада је Драган оборио мог оца и песницом му задао ударац у пределу главе, и то све пред нашом ћерком Аном. Наставили су да се рву по поду, ја и мајка покушавале смо да их раздвојимо, а онда сам истрчала на ходник зграде и позвонила код комшија како би нам помогли, али нико није отварао врата. Драган је тада изашао из стана и, док је силазио, чула сам како неком каже да позове полицију – испричала је полицајцима потресена Ива и додала да је два пута звала полицију, али пошто нису долазили, одвезла је оца у Ургентни центар, где су му констатоване контузије главе од Ђиласових удараца, што потврђују и лекарски извештаји до којих је наш лист такође дошао.

Драган Ђилас јуче није одговарао на поруке Српског телеграфа, док Ива није била расположена да прича о овом догађају.

Пријава одбачена
Како нам је речено у Првом основном тужилаштву, кривична пријава против Драгана Ђиласа је одбачена.

– Пријава је била код нас, али је одбачена због кривичног дела у којем су нанете лакше повреде. Иначе, кад се повреде нанесу рукама, подноси се приватна тужба. Ђиласов таст Пелевић и његови пуномоћници писали су приговор на нашу одлуку, међутим, они су га повукли, па предмет није ни ишао у Више тужилаштво на разматрање. Предмет је потом архивиран – кажу у том тужилаштву.

ИСКАЗ ИВИЦИНОГ ОЦА СЛОБОДАНА: Навукао ми је мајицу преко главе и тукао ме
Како сам се налазио на спрату стана, где сам чувао свог унука, ја сам сишао и видео како Драган физички напада моју ћерку. Како бих је заштитио, ја сам пришао Драгану с леђа и обгрлио га рукама око рамена и повукао га уназад. Тада се Драган ослободио, окренуо се ка мени, навукао моју мајицу мени преко главе, а затим оборио на под и ударио ме песницом у главу, тачније испод левог ока. У том тренутку не знам тачно шта се све издешавало, нисам губио свест, али не могу свега јасно да се сетим. Мислим да смо наставили да се рвемо по поду, док су моја ћерка Ива и супруга Ружица покушавале да га одвоје од мене. Драган је након тога изашао из стана, а Ива је у два наврата телефоном позивала полицију да пријави наведени догађај. Ја сам са Ивом након свега отишао у Ургентни центар како би ми се указала помоћ од ударца задобијеног од Драгана, јер ми се испод ока појавио велики подлив. У Ургентни центар касније су дошли и полицијски службеници ПС Врачар, који су са нама обавили разговор.

ИСКАЗ ИВИНЕ МАЈКЕ РУЖИЦЕ: Рекао је да ће нас све избацити из стана као пацове
Око 21.10 Драган је вратио Ану, те пошто је носио Ану, унео је до дневног боравка и спустио на лежај и тада сам се ја обратила Драгану речима да нас више не малтретира, да смо стари и болесни и да му објасним новац за Ленку. Ту је дошло до мале вербалне препирке између мене и Драгана, па када је он рекао да смо ми болесни и да нема поверења у нас, ја сам му одговорила и да је његова мајка стално код психијатра, те је он полетео на мене, Ива се тада умешала, стала између мене и њега, раширила руке и рекла му да јој не дира породицу.

Srpski telegraf

НИКО НЕ МОЖЕ ДА МУ СТАНЕ НА ПУТ Малолетни пироман из Новог Сада спалио бескућника, рушио гробља, а сада је поново побегао из дома И НАПРАВИО ХАОС

Тада је он у бесу рекао: „Као пацове ћу вас избацити из стана, не дирајте ми мајку“, ухватио Иву око руку, догурао на зид и надвио се над њом. У том тренутку се појавио мој супруг, који је до тада био са Вуком на другом нивоу стана, те како му је Драган био окренут леђима, бацио му се око врата како би га одвојио од Иве. Тог момента Драган је оставио Иву, Слободана је збацио са себе на под и ударио га песницом по лицу, односно левој страни главе. Настало је рвање између њих двоје, Ива је покушала да одгура Драгана до врата, звонила комшијама преко пута, али нису били ту, све је то пратило међусобно псовање и вређање. Драган је у једном тренутку кренуо из стана низ степенице, Ива се вратила у стан и рекла нам је да је чула да је Драган, док је силазио, неком рекао да позове полицију. Ива је такође позвала полицију.

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ БИВШЕ ЖЕНЕ: Због тортуре у трудноћи дете има срчану ману
Током исказа у полицији Ива Ђилас је открила и да њеном супругу ово није био први пут да се физички обрачунава са њом.

– Психички ме је малтретирао, то јест вршио тортуру нада мном док сам била трудна, дете је рођено превремено и са срчаном маном, има озбиљну аритмију. Такође, да нагласим да је за време моје трудноће Драган био са другом женом и за време док сам била трудна и док ме је малтретирао била сам код својих родитеља, а ниједном ме није позвао да пита како сам – наводи Ива.

МАЈКА ОТКРИВА ЗАШТО ЈЕ ЦАРЕВИЋУ ПАО МРАК НА ОЧИ: Да му није го отворио врата и даље би био жив!

Srpski telegraf

Уследиле су и језиве претње смрћу.

– Пре месец дана ми је претио тако што ми је рекао: „Одрубићу ти главу“. Ја све ово нисам пријављивала, али сада сам након свега веома забринута за своју безбедност, као и безбедност родитеља и деце – закључила је тада Ђиласова супруга.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МАЈКА ОТКРИВА ЗАШТО ЈЕ ЦАРЕВИЋУ ПАО МРАК НА ОЧИ: Да му није го отворио врата и даље би био жив!

Сутра славимо празник свих очева: Тате, спремите поклоне за малу и велику децу!

Шта је Путин поручио Трампу, а шта Меркеловој и Ердогану

Извор: Српски телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue