pixabay.com
Uncategorized Србија Хроника

Потресне речи породице жене заражене ХИВ-ом: Пријатељи, породица и комшије избегавају нашу кућу

Докторке су после њене смрти упозориле да нема потребе да се ствар износи у новине.

Путинова странка традиционално угостила Заветнике у Москви (ФОТО)

Породица жене из Јужнобачког округа, која је преко трансфузије крви заражена ХИВ вирусом и која је касније преминула, обратила се јавности и тврди да је несрећна жена инфицирана у марту, а да је породица о свему томе обавештена шест месеци касније – и то два дана након што је она сахрањена.

Заступници преминуле жене тврде да су докторке после њене смрти упозориле њену ћерку, њеног унука и ћеркину пријатељицу, који су тада били присутни, да нема потребе да се ствар износи у новине, а да им не треба ни адвокат.

– Докторке су им казале да би несрећна жена свакако умрла, јер кад није било лека за глумца М. М. (скоро сигурно Маринко Маџгаљ, који је преминуо од рака, прим. нов), не би било ни за њу јер је она свакако била у поодмаклој фази своје основне болести – тврде заступници породице за „Блиц“.

ЛЕЧИЛИ СУ ЈЕ ЈАКИМ АНТИБИОТИЦИМА

Пацијенткиња, чији индетитет због права на приватност нећемо објављивати, у марту ове године је оперисана од карцинома панкреаса.

– Хемиотерапију је почела да прима у Институту за онкологију у Сремској Каменици и већ после првих трансфузија било је јасно да нешто озбиљно није у реду са њеном крвном сликом. Њено здравствено стање се убрзо погоршавало… Добијала је високе температуре, имала језу, дрхтавицу, повраћање, слабост у ногама и слично.

– Средином септембра је 10 дана лежала у болници због ових симптома, лечили су је јаким антибиотицима и крајем месеца је отпустили кући. Она је полако умирала… Имала је високе температуре због којих је губила свест, имала болове у зглобовима, дрхтавицу и језу од којих се знала изгубити потпуно, повраћати, кашљати. Потпуно је изгубила апетит, сваког дана је копнила – кажу у адвокатској канцеларији која заступа породицу преминуле жене.

ОПСАДНО СТАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Све је почело када је певачица рањена у главу! У масовној тучи повређени ЗАТВОРСКИ ЧУВАР И ПОЛИЦАЈАЦ

ПОГРЕШНА КРВ

Адвокати породице наводе да су се о несрећној жени од прве операције у марту, па до смрти, бринули чланови породице који су је купали, хранили, „скупљали њене телесне излучевине, укључујући урин и крв“.

– Први пут када је породици нешто било сумњиво десило се 23. октобра, када је мужа несрећне жене позвала лекарка из Новог Сада, рекавши му како је његовој супрузи дата „погрешна крв“, те да ће она послати некога да поново изваде крв његовој супрузи за додатну анализу – објашњавају заступници породице.

Након дан-два, из локалног дома здравља дошли су лаборанти, узели крв и отишли, без да је ико рекао о каквој „погрешној крви“ се ради, тврди породица.

– Уплашени, чланови породице одлазе на Институт за онкологију тражећи појашњење и целокупну лекарску документацију и историју болести. Тамо им је објашњено да Институт нема ништа са квалитетом крви коју даје пацијентима и да је ту крај њихове бриге, што је породица прихватила то као чињеницу.

– Иста докторка која им се први пут јавила обавестила их је да ће им сутра ујутру донети резултате. То је била среда. Сутрадан их поново зову, међутим, и јављају да морају још неке тестове да обаве и да ће им се јавити тек следећег уторка, с тим да ће неко морати лично да дође у Завод за трансфузију крви у Новом Саду по резултате – наводе заступници породице.

(ФОТО) Жене преваранти харају Јагодином: Купују, а не плаћају, али на начин да им полиција не може ништа

ШОКАНТАН САСТАНАК ДВА ДАНА ПОСЛЕ СМРТИ

Тада још, како тврде заступници, породици нико није рекао шта се дешава и да постоји сумња на ХИВ вирус, иако су многи чланови породице у непосредном контакту са оболелом. Несрећна жена је преминула у петак, 27. октобра, а како тврде заступници имала је „високу температуру и језиву грозницу“.

– Узрок смрти је констатовао лекар из локалног дома здравља и рекао је да се ради о канцеру. Нико није радио обдукцију, нити је породица то тражила, с обзиром на то да у време њене смрти и сахране још нико није ни сањао о томе да она у гроб са собом осим канцера носи и вирус ХИВ-а.

– Два дана након мајчине смрти, ћерка несрећне жене одлази на састанак у Завод за трансфузију крви у Новом Саду, где су је поново звали како би узела резултате анализе. На састанак је отишла са сином и пријатељицом, а вест да јој је мајка заражена ХИВ-ом преко трансфузије докторке су јој саопштиле не размишљајући ко је са њом – тврде заступници породице преминуле жене.

Добила је и потврду о томе, а докторке су јој објасниле да је донор њихов дугогодишњи донатор крви и да нису сумњали у њега, да он није дао исправне податке о начину живота који је водио, да они због „периода прозора“ нису могли да знају на време да је он ХИВ позитиван, као и да је њена мајка једина заражена његовом крвљу путем крвних плочица. Рекли су да плазму није примио нико јер није ваљала, односно да је „била масна“ и да су они исту уништили.

(ВИДЕО) ПУТИН ПРИМЕТИО ДА ГА НЕКО ПРАТИ: Док је напуштао Сирију кроз прозор авиона је видео нешто на небу!

Докторке су том приликом упозориле породицу несрећне жене да нема потребе да се све износи у новине, да им не треба ни адвокат и, како тврде заступници, упоредили њен случај са случајем „глумца М. М“.

ПРИЈАТЕЉИ, КУМОВИ, ПОРОДИЦА И КОМШИЈЕ ИЗБЕГАВАЈУ НАШУ КУЋУ

Заступници породице истичу да су ћерка и унук остали у шоку, али да је пакао тек почео. Од тренутка сазнања да је несрећна жена путем трансфузије добила вирус ХИВ-а цела породица је у страху да су и сами заражени.

– У месту где је живела се ово прочуло. Пријатељи, кумови, па и породица и комшије избегавају њихову кућу, посебно мужа покојне. Креће њихова стигматизација и живот им се полако, али сигурно претворио у пакао. Нико од надлежних их није позвао да их посаветује и објасни како се преноси ХИВ вирус, нити да се, опреза ради, тестирају на ХИВ вирус.

ОПСАДНО СТАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Све је почело када је певачица рањена у главу! У масовној тучи повређени ЗАТВОРСКИ ЧУВАР И ПОЛИЦАЈАЦ

– Ово би било у интересу не само њиховог живота и здравља, већ у интересу живота и здравља свих грађана Јужнобачког округа – кажу заступници породице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РИГОРОЗНЕ КОНТРОЛЕ ДО 17. ДЕЦЕМБРА! 500 патрола лови по Србији ПИЈАНЕ И ДРОГИРАНЕ ВОЗАЧЕ!

Терористи се прегрупишу у Сирији: Креће офанзива

ХАГ ОДЛУЧИО: Френки Симатовић пуштен на привремену слободу!

Путинова странка традиционално угостила Заветнике у Москви (ФОТО)

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
19°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
21°
Mon