Fejsbuk
Друштво Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ! МОМ СИНУ СУ СИПАЛИ ДРОГУ ЗВАНУ МЈАУ-МЈАУ, ОДЈЕДНОМ СЕ ПРОМЕНИО: Невена је након Александрове смрти сазнала СТРАВИЧНУ СТВАР!

- Мом сину Александру су другари, без његовог знања, у сок сипали дрогу, за коју сам тек после његове трагичне смрти пре три године сазнала да има назив мефедрон или "мјау-мјау". Неубоичајено понашање тада четрнаестогодишњег тинејџера у моменту сам приприсала пубертету, али сам убрзо схватила да се иза његове изненадне повучености и одбијања да иде у школу сигурно крије нешто друго, па чак и да је био жртва вршњачког насиља.

У исповести за „Новости“ о својим и сновљевим тешким тренуцима кроз који су пролазили те 2015. године, три и по месеца пре него што је извршио самоубиство, говори Новосађанка Невена Вртулек, која је, да би проверила своје сумње, сина тестирала на наркотике.

(ФОТО) ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА: Адвокат искрварио на рукама рањеног сина (26), избезумљени младић дозивао помоћ и јаукао „тата, тата“

Резултати су, како каже били негативни, јер је реч о петовалентним тестовима који не обухватају нове врсте дрога, а мефедрон је доспео на листу наркотика тек 2017. године.

Невену је данима и ноћима изједало што није могла да схвати шта је утицало на до тада одличног ђака осмог разреда који је планирао да упише поморску школу у Котору, талентованог за музику, глуму и писање, да се тако лако промени.

(ФОТО) У ВРЕМЕ УБИСТВА МИШЕ ОГЊАНОВИЋА, САЊА И НЕ СЛУТЕЋИ ОБЈАВИЛА ПОСЛЕДЊУ ПОРОДИЧНУ ФОТОГРАФИЈУ: Срце ће вам пући!

– Тражила сам помоћ, обраћала сам се многим ионституцијама, али нажалост, свуда сам наилазила на затворена врата, прича Невена шта се дешавало.

– Саша ништа није хтео да ми каже о томе шта се дешава, вероватно јер сам није био свестан због чега је такав. Говорио је да ће се све решити.

СА ЂИЛАСОМ, ПА МАКАР И НА СИЛУ! Бошко Обрадовић обесмислио сопствену странку!

Алекасандра је, каже Невена, малетретирала група вршњака јер је означен као сведок једног инцидента у школи, којем је присуствовао. Иако је изјавио на ништа не зна вршњаци су почели да га малтретирају и прогањају.

– Мени није смео ништа да кеже, јер су му запретили. Тек после трагедије, један од дечака се осмелио да ми исприча да су сину у „кока-колу“ више пута сипали дрогу „мјау-мјау“ и да су молили бога да он преживи – прича она.

(ВИДЕО) ШОК СНИМАК ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА! Жена је заливала цвеће на тераси и нашла нешто што је свим комшијама УТЕРАЛО СТРАХ У КОСТИ!

У данима пре трагедије узнемирена и уплашена мајка је са сином одлазила у саветовалишта код психолога и по интернету истраживала шта би могао бити узрок изненадне промене Алекандровог понашања, али ту није проналазила одговор.

На Невенину инуцијативу, како би помогла родитељима да код деце препознају знаке употебе нових дрога, друга студената новосадског Правног факултета са професорком Драганом Ћорић је написала предлог „Александровог закона“, по којем би се у моменту добијања информације о појави нове дроге од Европског центра за праћење наркотика то требало обелоданити у електрронским и штампаним медијима и на порталима у року од 24 до 72 сата.

Основна идеја је била да се оснује централни ситем о раном упозоравању ба бице дриге и друге психоактивне супстанце, односно да се формира кординационално тело које ће представљати скуп представника надлежних органа и министарстава.

(ВИДЕО) ЊИХ ПРАТЕ НАЈБИЗАРНИЈЕ МИСТЕРИОЗНЕ ПРИЧЕ: Чули сте за масоне, ово су њихове највеће тајне

Пре неколико дана Скуштина Србије је усвојила измене и допуне Закона о психоактивним суспстанацама који предвиђа оснивање центра за мониторинг дрога и зависности од дрога. То се догодило само недељу дана нако што је Шкупштини прослеђен предлог „Александровог закона“.

Ускоро и фондација

Невена намерва да ускоро оснује фондацију која ће носити име њеног трагично настрадалог сина и биће у служби родитеља и деце.

– Основни циљ ће бити да помогне родитељима и деци у борби са дрогама- иситиче Невена.

– Желим да их поштедим личне голготе и упутим како да препознају симптоме и благовремено реагују. Задовољна сам што Влада Србије брзо реаговала и одлучила да оснује центар за праћење дрога и зависности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СВЕТ БРУЈИ О УБИСТВУ ОГЊАНОВИЋА: Ево како су светски медији писали о бруталној ликвидацији на Новом Београду

(ВИДЕО) Парада руске ратне морнарице у Санкт Петербургу

Ли: Питање Косова најважније за Србију, не треба постављати рокове

Преминуо Оливер Драгојевић

Пацоли: Подела би била кршење суверенитета Косова, већ смо дали све

Курир/Вечерње новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
-8°
4°
Mon
9°
Tue
9°
Wed
14°
Thu