Друштво Србија

Потписан уговор о сарадњи РТС-а и мађарског јавног сервиса

Генерални директори јавних медијских сервиса Србије и Мађарске, Драган Бујошевић и Миклош Васили, на Палићу су потписали уговор о сарадњи.

Споразум предвиђа размену вести, заједничке емисије о историјским личностима из региона, производњу серијског програма и сарадњу на пројектима којима ће се конкурисати за средства из европских фондова.

Пример за такву сарадњу је успешно завршен пројекат медијских сервиса Србије и Хрватске, серијал посвећен песнику Тину Ујевићу, који је већ привлачи пажњу гледалаца обе земље.

„Можемо да радимо заједничке пројекте, пре свега мислим на серијски програм, јер је то оно што је најбитније јавним медијским сервисима да имају садржај који могу да продају свима. Ако радимо то заједно, онда можемо да добијемо и новац из европских фондова, а то ће олакшати сарадњу свима нама. Размена вести је нешто што се подразумева и што сви радимо“, рекао је Драган Бујошевић након потписивања уговора.

Миклош Васили истакао је да нас чињеница да су на овим просторима измешани народи обавезује да тај суживот прикажемо кроз програм, што кроз вести што кроз друге програмске садржаје.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић на српско-америчкој војној вежби: ,,Љубоморно ћемо чувати своју неутралност!“

Немци све ближи новим изборима?

Велики скок увоза меса

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat