Фото: РТС
Економија

Потписан Меморандум о српско-корејском Информатичком центру

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и директор Националне агенције за информационо друштво Републике Кореје Ох Хунмок, потписали су у Влади Републике Србије Меморандум о разумевању за успостављање српско-корејског Информатичког приступног центра и сарадњу у области информационо-комуникационих технологија (ИКТ).

„Направили смо још један важан корак ка унапређењу електронске управе и информационог друштва у Србији и овим настављамо изузетно добру сарадњу са Републиком Корејом у овим областима“, рекао је министар Ружић након потписивања Меморандума.

Фото: РТС

Ружић је ‚истакао и да ће, осим обука за државне службенике, успостављањеm српско-корејског информатичког центра отворити врата и грађанима и старт-ап компанијама, уз изградњу капацитета и развој обука у области информационо-комуникационих технологија.

Како се у саопштењу наводи сарадња у погледу те иницијативе иницирана је у директној комуникацији са амбасадом Кореје, а потписивању Меморандума који је основ за даљу конкретизацију и операционализацију сарадње, претходио је низ билатералних састанка на нивоу српских и корејских делегација.

Током посете Републици Кореји, делегација Србије је имала прилику да се упозна са развојем ИКТ стратегија у овој земљи, као и са радом МУП-a, Министарства финансија, градске општине Дежон, Националне службе здравственог осигурања, Универзитетске националне болнице, Пореске службе, Иновативног центра и Центра за Информатику и безбедност, како би се упознали са функционисањем информационих система у односу на послове које обавља свака од институција.

Подсећа се и да је у марту 2016. године потписан Меморандум о разумевању између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и МУП-a Републике Кореје о сарадњи у области електронске управе, којим је предвиђена размена добрих пракси две земље.

 

 

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun