Русија Свет

ПОСТОЈЕ ДВА ПУТИНА! САВЕТНИК ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ ШОКИРАО СВЕТ: Александар Дугин открио строго чувану тајну!

Познати руски геополитиколог кога означавају и као главног идеолога Кремља Александар Дугин дао је интервју за грчки портал "Geopolitics & Daily News" у коме је анализирао односе Русије, САД и ЕУ. Једна од занимљивијих теза које је изнео у овом интервјуу је и она у којој се Дугин осврће на постојање "два" Путина.

Једног који је повратио Крим и суверенитет Русије – и другог који је се још увек није изборио са њему лично оданим либералима, а чије политика се најближе може описати појмом „шесте колоне“.

(ВИДЕО) ПЕНИС ГА ОДБРАНИО: Оптужени за силовање применио ОЧАЈНИЧКУ ТАКТИКУ у суду, порота ЗАНЕМЕЛА

– Написао сам једну посебну књигу о Путину – Путин против Путина. У њој објашњавам Путинову суштинску двојакост. Он се може посматрати двојако. Са једне, он је спасио Русију од пропасти која се чинила неизбежном и успео да поврати суверентитет и независност руске државе. Стога, он је херој. Поред тога, наш народ добро разуме да морамо платити озбиљну цену за нашу величанственост. Зато нема критиковања Путина у вези са Кримом или санкцијама. Управо то су разлози да он добије још већу подршку. Тако да он углавном ужива подршку Руса управо из оних разлога због којих га Запад (поморске силе, глобалисти) мрзи – наводи Дугин, да би потом наставио:

ПУЦЊАВА У НС КАФИЋУ УСРЕД БЕЛА ДАНА: Нападачи се јурили Булеваром ослобођења, а онда је за њима кренула полиција! ПОТЕРА У ТОКУ

– Са друге стране, он је окружен либералима (зваћемо их шеста колона), који остају лојални њему лично, али покушавају друштву да наметну самоубилачку политику. То је други Путин, други Путинов лик, као византијски или руски царски орао. Социјална правда у Русији је данас равна нули, подивљала корупција и даље цвета, духовни живот и култура су у дубокој депресији. И зато брине та друга Путинова страна. Зато ми чврсто и заједно стојимо са Путином пред његовим непријатељима споља – они га мрзе баш из оног разлога због ког га ми волимо, али нам се не свиђа што се ослања на либерале у влади и другде – констатује стручњак.

Одговарајући на питање о растућим тензијама између ЕУ, САД и Русије, које подсећају на „доба Хладног рата“, Дугин примећује:

УБИЈЕН НА ВОЖДОВЦУ ЈЕДАН ОД НАЈПОЗНАТИЈИХ ДИЛЕРА ДРОГЕ У БЕОГРАДУ: Тело пронашли пролазници поред пута. Нападач у жртву испалио више хитаца и побегао!

– Хладни рат је био сукоб два идеолошка табора. Сада нема тако јасне разлике на пољу идеологије, већ се пре ради о две верзије исте либерално-демократске приче – напредне, у случају Сједињених држава и ЕУ и закаснеле, у случају Русије. Претпоставили бисмо да ће то значајно умањити тензије. Међутим, то није случај. Зато би требало да потражимо разлоге за то на неком другом пољу, ван идеолошког. Највероватнији узроци овог „новог Хладног рата“ су геополитички – исртиче Дугин и констатује да је овај Велики рат континената основа разумевања историје – поморска сила против копнене.

– Евроазија против Атлантика. Ако се око тога сложимо, све остало чини се јасно и логично. Постоји вечита борба између две врсте цивилизација – динамичке (напредне, трговачке) поморске цивилизације и статичне (конзервативне, херојске) копнене цивилизације. Картагина против Рима, Атина против Спарте. Ово ново погоршавање односа је резултат чињенице да се Русија опоравила од готово смртоносног ударца који је добила деведесетих. Повратак копнене силе и нови успон Евроазије је главни разлог који објашњава овај нови Хладни рат. Заправо се ради о оном старом, „вечитом“ Хладном рату. Деведестих смо имали привидно незаустављиву победу поморске силе – отуда глобализација и униполарност – резонује Дугин и појашњава:

ШЕШЕЉ ПОСТАО ПРАВНИ САВЕТНИК ЗВЕЗДАНА ЈОВАНОВИЋА: Ево о чему су њих двојица причали у Забели!

– Али сада видимо да се радило само о тренутку, могућности која је могла да се реализује. Опоравак Русије као, отпор Кине и исламског света и растући популизам на Западу показују да прилика није искоришћена. Глобалистичке елите се сада бране. Аждаја је рањена, али је и даље ту. Покушава да узврати у борби, и то је главна ствар у вези са новим непријатељствима – истиче овај аналитичар.

Како Дугин истиче, регион Блиског истока је главно поље где се одређује архитектура будућег света и успоставља нова равнотежа између сила.

УЖАС! Сређивао је траву и очешао се о биљку која РАСТЕ И У СРБИЈИ: Деловало је као да није ништа, а онда је почела АГОНИЈА

– Не ради се ту о хаотичној игри „свих против свих“, већ о одлучујућој епизоди Великог рата континената. На једној страни су Русија, Иран и делимично Турска (која се све више удаљава од Сједињених Држава), уз тиху подршку Кине. То је мултиполарни блок – Евроазијски блок. Са друге стране имамо Сједињене Државе и њихове посреднике – НАТО земље, Израел и Саудијску Арабију. Они представљају глобалистичку страну, снаге униполарности – наводи Дугин.

Према његовим речима, то није оно што је Трамп обећао својим гласачима.

(ВИДЕО) БУРНА РЕАКЦИЈА! Ђоковић направио НЕВЕРОВАТАН кикс па СЛОМИО РЕКЕТ! Толико је јако ударао да је скоро избушио терен!

– Трамп је, у ствари, талац неоконзервативаца. Можда је то била цена коју је морао да плати за свој политички договор: да неоконзервативцима дâ спољну политику, како би добио некакву подршку за своје унутрашње реформе. Међутим, Блиски исток је простор од највећег значаја. Ако Евроазија победи, успоставиће се мултиполарни светски поредак, а униполарни тренутак ће се завршити једном за свагда (барем за један дужи период). Ако атлантисти успеју да победе, купиће себи додатно време, сигурно одлагање њиховог незаустављивог пада. Рањена аждаја ће преживети барем још неко време. Али Блиски исток је од суштинског значаја. Тамо ће се одређивати судбина човечанства – закључује стручњак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Напустио је бину, публика га је вратила, а онда је изговорио… Најежиће вас Синанове последње речи на опроштајном концерту на Ташу!

Чкаљин син брутално извређао Србе

ТРЕСЕ СЕ ХРВАТСКА, КИТАРОВИЋЕВА И ПЛЕНКОВИЋ СЕ ЖЕСТОКО СУКОБИЛИ: Тешке речи и увреде које су разменили шокирале ХДЗ!

(ВИДЕО) МАРИЋ СРЕО КАРАЏИЋА ДОК СЕ СКРИВАО: Личио ми је на вођу секте! Пришао ми је и дао ЈЕДАН ПАПИР! А писало је…

(ФОТО) НЕ ЗНАМ КАКО САМ ЗАВРШИО КОД ЊИХ… БОЛЕ СУ МЕ , ГРИЗЛЕ И ЦИЧАЛЕ, А ЊИХОВ ОТАЦ ЈЕ МРМЉАО: Језива исповест Лазе Станишића, кога су замало убиле комшинице СЕКТАШИЦЕ

ГЛУМИ ШЕРИФА УСРЕД БЕОГРАДА Скот пола сата пљувао по Вучићу и Србији!

Вучић открио шта је сада план Албанаца

Извор: Медији

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon