Извор: politika.rs
Занимљивости

Последњи поздрав оснивачу ,,Плејбоја“ из Београда

Никола Кртолица и Бојан Влачић читуљом одали почаст творцу „Плејбоја” објаснивши да је „био ред да се таква људска величина испоштује”.

Аутор: Дејан Алексић

Смрт Хјуа Хефнера, оснивача „Плејбоја”, изненадила је и потресла многе. Већ два дана од Хефа, медијског магната и милионера, опраштају се бројни поштоваоци широм света. Да ни Србија није изузетак, потврдило је и данашње издање најстаријег листа на Балкану у коме је на странама читуља изашла несвакидашња опроштајна порука.

„Живот сладак ко бомбона. Последњи поздрав господару ноћи од Крте и Влачића”, стоји на 31. страни данашње „Политике”.

После краћег истраживања утврдили смо да су потребу да се од Хефнера опросте имала двојица тридесетогодишњих Београђана – Никола Кртолица, поморац и Бојан Влачић, књиговођа.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

„Био је ред да се испоштује таква људска величина као што је он, да га испоштује и неко из ове наше мале земље. Он је био величина, јер док једни краду, а други варају, Хју је радио најбољу ствар и највише пара од свих је имао. Њега су занимале само лепе жене, љубав, искључиво лепе ствари. На паметан и најбољи начин је зарађивао новац. Што се каже спојио је лепо и корисно”, објашњава Никола зашто су он и његов друг осетили потребу да објаве читуљу.

Хјуова смрт ову двојицу поштовалаца његовог лика и дела изненадила је јер су, како Никола истиче, мислили да ће он вечно да живи.

„Требало је вечно да живи! Не знам да ли га је подмлађивао посао којим се бавио, али је свакако многе међу нама увесељавао. Направио је баш добар план за живот. Он је доказ да рај није само на небу него и на земљи”, уверен је Никола.

Додаје да, он и друг Бојан, нису детаљно пратили Хефнеров рад, али су потресени због тога што је отишао и што ће му, како оцењује, на небу бити лошије него на земљи.

„Сто посто сам сигуран да је тако, јер сумњам да игде има то што је он створио. Ретко која жена је њему одолела!”, детаљно образлаже Никола зашто поштује Хефнеров лик и дело са којим, и он и друг Влачић, деле исти животни стил.

„Нас двојица се трудимо колико можемо да га сустигнемо, али не знам да ли ћемо успети у томе. Сумњам! Али, не треба се предати. Ваља дати све од себе”, изричит је Никола Кртолица.

Извор: Политика

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Веће дневнице припадницима Војске Србије

Иво Погорелић ускоро наступа у Београду

Рогозин: Руска техника се производи за рат, а не за параду

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon