Европа Свет

ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Данас седница Савета безбедности Уједињених нација!

Савет безбедности Уједињених нација данас ће, на редовној седници у Њујорку, размотрити 24. Извештај о раду Међународног кривичног суда за бившу Југославију, који је уједно и последњи извештај о раду тог трибунала.

(ВИДЕО) ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ОЛТАР Храма Светог Саве

Србију ће, пред Саветом безбедности УН, представљати министарка правде Нела Кубуровић.

На седници, сазваној уочи затварања Хашког суда за злочине почињене на подручју бивше Југославије, биће председник трибунала Кармел Ађијус, главни тужилац Серж Брамерц, као и Теодор Мерон, председник Механизма за међународне кривичне судове, који наставља рад Хашког трибунала.

Уочи седнице, министарка Кубуровић састала се у уторак са главним тужиоцем Брамерцом, који је поздравио став Србије и изјаве српских званичника поводом првостепене пресуде генералу Ратку Младићу.

(ВИДЕО) ОВАЈ ГРАД НЕСТАО ЈЕ ПОД ВОДОМ ПРЕ 1.700 ГОДИНА: Рониоци су га пронашли и наишли на нешто невероватно!

Кубуровићева је истакла да је Србија од почетка рада Трибунала била посвећена процесуирању ратних злочина, како пред самим Хашким трибуналом, тако и пред домаћим правосудним органима.

Она је истакла да Тужилаштво за ратне злочине у Србији води поступке против починилаца најтежих дела против човечности без обзира на њихову националност и етничку припадност, што није случај код осталих држава бивше СФРЈ.

(ВИДЕО) ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Када се повукла вода из језера, појавило се стотину скелета и откривена је страшна прича стара више од 2.000 година!

Брамерц је навео да реакције које су дошле из Хрватске поводом изречене пресуде у „случају Прлић“, нису наишле на позитивну реакцију, како Хашког трибунала, тако и Европске уније.

За хрватски државни врх је, наиме, неприхватљива оптужујућа хашка пресуда бившим лидерима такозване „хрватске републике Херцег-Босне“, као и утврђивање постојања удруженог злочиначког подухвата, због чега су најавили и њено оспоравање пред Саветом безбедности УН.

(ВИДЕО) ОВАКАВ СНИМАК ОЛУЈЕ ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Изгледа као да се ближи крај света!

У складу са тиме, на данашњој седници Савета безбедности УН Хрватску ће представљати њена председница Колинда Грабар Китаровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ово је рат: Руски савез удара на опијумске убице које гаји НАТО — спремна и Србија

Ко су албанска браћа коју је Дачић затекао у Белој кући?!

Трамп данас доноси историјску одлуку која ће разбеснети читав муслимански свет

ЗАХАРОВА О СУСПЕНЗИЈИ РУСКИХ СПОРТИСТА СА ЗИМСКИХ ОИ: Никад нису успели да нас сломе, НЕЋЕ НИ САД!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon