Printscreen
Интервју

ПОСЛЕ ИТАЛИЈАНА И СЛОВЕНЦИ ПРОТИВ ТЗВ. КОСОВА – ,,НАША ЈЕ ДУЖНОСТ ДА СЕ СУПРОТСТАВИМО ВЕЛИКОЈ АЛБАНИЈИ!“

Након одлуке италијанских политичара и интелектуалаца да Влади и парламенту у Риму поднесу захтев за повлачење признања тзв. Косова слична иницијатива покренута је и у Словенији.

ДРАМА НА ПУТУ КОД ПРИЗРЕНА: Запалио се аутобус који је ишао за Београд

Њу је у име Словеначке националне странке покренуо Змаго Јелинчич Племенити, народни посланик у словеначком парламенту.

Змаго Јелинчич Племенити

Подношење ове иницијативе најавио је пре неколико дана у Београду и потпредседник Словеначке националне странке Јани Ивануша.

Јани Ивануша са Милицом Ђурђевић Стаменковски на Међународној конференцији Заветника ,,КОСОВО И МЕТОХИЈА У НОВОЈ ЕВРОПИ“

Примаков: Злочиначку НАТО организацију треба казнити

Он је на међународној конференцији под називом „Косово и Метохија у новој Европи“ коју је организовао Српски сабор Заветници поручио да ће након европских избора у мају бити створени услови за преиспитивање односа европских земаља према косовском питању.

Тим поводом портал Говори Србија разговарао је са лидером словеначке деснице, Змагом Јелинчичем Племенитим. Разговор вам преносимо у целини.

ВУЧИЋ: На разум фашисте Обрадовића и тајкуна Ђиласа не можемо да рачунамо!

Г.С.: Како коментаришете чињеницу да је све више земаља спремно да преиспита своје одлуке о признању тзв. Косова?

З.Ј: Чињеница је да се једнострано проглашена независност озбиљно доводи у питање. Тек сада видимо да то ни изблиза није оно „коначно решење“ које покушавају да нам наметну свих ових година.

Интерес САД за Косово је све мањи што је директна последица промена у америчкој администрацији. То доводи до одређене релаксације у међународним односима и многе земље наводи да трезвено размисле и признају грешке према Србији. Читавом овом процесу такође су допринела и дешавања у Каталонији.

Опасни насилници коначно иза решетака: Жени бацили бомбу у двориште, спалили аутомобиле и убили пса!

Г.С.: Шта је био разлог Ваше одлуке да Министарству спољних послова упутите захтев да Словенија поништи признање тзв. Косова?

З.Ј.: Став наше партије остаје непромењен још од времена када смо као једина парламентарна странка 2008. године гласали против словеначког признања косовске сецесије. Међутим, како нас пуних седам година није било у парламенту тема КиМ била је запостављена у словеначкој политици. Са нашим поновним уласком у скупштинске клупе српска заједница у Словенији добила је искреног саговорника коме је стало до међународног права и правичног решења за Косово и Метохију.

Нишлија се обрукао за све паре (које није нашао): Лагао да је вратио изгубљених 50.000 евра и добио сталан посао!

Г.С.: Сматрате ли да ће Љубљана ићи у корак са новим геополитичким моментима и променити свој став по питању јужне српске покрајине?

З.Ј.: Актуелни министар дипломатије Миро Церар показао се као политичар са забрињавајуће лошим познавањем међународног права. Садашња власт нажалост слепо следи сваку директиву из ЕУ и НАТО пакта када су у питању Косово и Метохија. Али са јачањем суверенистичких снага у кључним земљама ЕУ попут Немачке и Италије и позивима да те државе промене своју одлуку о Косову доћи ће и до промена у словеначкој политици. Велики допринос том процесу могу да пруже и словеначки грађани српске националности кроз своју подршку Словеначкој националној странци. Ми обећавамо да ћемо у наредном периоду у сарадњи са српском дијаспором у Словенији покренути и прикупљање потписа за нашу иницијативу како би се глас о њој проширио у словеначкој јавности.

Ово крију од 1999: После две деценије ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА НАТО ТАЈНА! Ево шта су Срби…

Г.С.: Како видите будућност Косова и Метохије у новој Европи?

З.Ј.: Неопходно је да српска државотворна политичка и интелектуална елита са својим истомишљеницима из Европе и света приступи анализи свих кључних дешавања на овим просторима, почевши од стварања прве па све до распада последње Југославије. Тек на основу тако донетих закључака може се осмислити стратегија деловања у будућности.

Исповест руског новинара 20 година после НАТО агресије! Лукашенко летео над ЗАПАЉЕНИМ Београдом да би се састао са Милошевићем

Г.С.: Сматрате ли да постоји знак једнакости између тзв. независног Косова и „Велике Албаније“?

З.Ј.: Да. Чињеница је да тренутно тзв. Косово руку под руку са режимом у Тирани и Северној Македонији иде путем стварања Велике Албаније, а све то под будним оком Брисела и Вашингтона. Наша је морална и политичка дужност да се томе супротставимо.

Извор: Говори Србија

АКЦИЈА БЕОГРАДСКЕ ПОЛИЦИЈЕ, ТРОЈИЦА УХАПШЕНА ЗБОГ ИЗНУДЕ: Лопатом брутално претукли мушкарца, голог га затрпавали у снегу и све снимали телефоном! А онда му тражили 3.000 евра!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Седница Председништва СНС у понедељак, ево о чему ће бити речи

Страшна трагедија у Ужицу: Три особе страдале у пожару!

СО НА РАНЕ! НЕМАЧКИ МИНИСТАР: Бомбардовање Југославије је било ИСПРАВНО, као и наше учешће!

(ВИДЕО) Киднаповао пијану девојку, хранио је ананасом, силовао и терао да пије виски и чита библију

Брутална туча у Дому ученика: Дечак хитно оперисан!

ВАРЉИВА СУБОТА: Ујутру хладно, касније пролеће!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri