Фото: Јутјуб
Србија Хроника

ПОРУКЕ ЗА ЛУКУ БОЈОВИЋА ДОШЛЕ ГЛАВЕ АДВОКАТУ?! Миша Огњановић био човек за везу свом куму са породицом и сарадницима!

Петар Огњановић (26), син убијеног адвоката Драгослава Мише Огњановића (57), страхује за свој живот јер је једини непосредни сведок ликвидације.

ВОЂА ШКАЉАРАЦА НАРУЧИО УБИСТВО САЛЕТА МУТАВОГ ЗА 300.000 ЕВРА? Сведок сарадник оптужује Вукотића за 3 ЛИКВИДАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ!

– Петар је наставио да ради као адвокатски приправник у очевој канцеларији и да одлази на суђења. Још је у шоку због свега, али не жели да се меша у рад истражних органа. Он се пријатељима поверио да се неће мешати у истрагу државних органа. Истакао је да их треба пустити да раде свој посао и да нађу убицу његовог оца – каже добро упућен извор редакције „Ало!“.

Како кажу због таквог става је наишао на негодовање свог окружења, које сматра да је Петар у опасности и да му је после очевог убиства стављена мета на главу.

Потресне речи несрећног оца девојчице коју је убио комби у Нишу: Где год погледам, видим Исидору, отишла је срећна у школу у новим патикицама и није се вратила

– Неки су му отворено рекли да убица његовог оца никада неће бити пронађен, донекле и због његовог става „да полицију и тужилаштво треба пустити да сами раде“ – наводи исти извор.

Адвокат Марко Ницовић, бивши начелник београдске полиције и члан Борда светске полицијске асоцијације, убеђен је да убица Мише Огњановића никада неће бити пронађен.

– Ако полиција ни после два месеца нема никакав траг, онда су мале шансе да убица икада буде откривен! Убиство је починио прави професионалац, који за собом није оставио трагове. Могао је да дође из региона, а оружје је одмах уништено. Једино може да га открије ДНК на месту убиства, али то је мало вероватно. Полиција засад нема податке ни ко је наручилац, ни ко су организатор и извршилац – наглашава Ницовић.

Он истиче да Мишин син Петар не треба да се плаши јер он није ни био мета напада.

ВАНРЕДНЕ КОНТРОЛЕ НА СРПСКИМ ГРАНИЦАМА, СВЕ СЕ ПРОВЕРАВА ЗБОГ МАЈМУНСКИХ БОГИЊА: Ако долазите из ове земље у Србију, одмах вас шаљу на преглед!

– Убица би га усмртио на лицу места да је то хтео! Он је имао задатак само да убије Мишу, али не и његовог сина. Убице га се на плаше, а Петар Огњановић је за полицију неупотребљив – истиче саговорник адвокат.

Петар Огњановић, коме је отац убијен на рукама 28. јула, у полицији је рекао да није видео лице нападача и да не би могао да га препозна.

Убица се премишљао
Очекује се да ће ускоро бити саслушан у полицији. О паклених пет секунди у којима се убица премишљао да ли да пуца и у јединог сведока злочина Петар Огњановић је дао изјаву у полицији.

– Отац и ја смо изашли из аутомобила и кренули ка згради, када нам је убица пришао. Изненада је пуцао у мог оца. Нисам ни осетио да је један метак и мене погодио у шаку. Мој отац је пао, али је још био жив када се убица окренуо и отишао. Ја сам се сагнуо до оца и подигао га усправно. Био је жив, викао сам: „Тата, тата!” Убица је већ био отрчао од нас, али се вероватно тада окренуо и погледао нас. Видео је да је мој отац још жив и онда се вратио.

КОНАЧНО СЕ ЧУЛА И ЊЕГОВА РЕЧ – Стојковић упутио извињење целој Србији: Порука није била политичка, испао сам СМЕШАН

– Да настави… Пуцао је у мог оца поново, и то док сам га држао подигнутог у наручју. Не знам колико хитаца је испалио. Пет, вероватно. Осетио сам како се тело мог оца трза. Онда је убица окренуо пиштољ ка мени. Држао га је упереног у моју главу. Пет паклених секунди. Пет секунди очаја. Био сам сигуран да ће пуцати, да ће убити и мене. Гледали смо се у очи, а онда је спустио руку у којој је држао пиштољ, окренуо се и отрчао – испричао је Петар полицајцима који раде на истрази.

Поруке га коштале главе!
Истрага убиства адвоката, који је 28. јула усмрћен испред зграде у улици Антифашистичке борбе у Новом Београду, и даље се креће у два правца, а оба су повезана са Луком Бојовићем (45), Огњановићевим најважнијим клијентом, који од 2012. у Валенсији издржава казну од 18 година затвора.

ЗАПАД СЕ МЕША У ИЗБОРЕ У РС: За рушење Додика 32 милиона долара

Огњановић је више од десет година заступао Бојовића у свим поступцима у земљи и иностранству. Миша Огнајновић је једини, осим породице, одлазио код њега, а био је трн у оку непријатељима свог клијента и кума. Он је породици и сарадницима, наводно, преносио његове поруке, што је супарницима сметало.

Убиство плаћено 50.000 евра
Ницовић процењује да је Огњановићево убиство плаћено 50.000 евра и наводи три могућа мотива за ликвидацију.

– Могуће је да је Огњановић ушао у „сиву зону“ и да није урадио обећано. Друга могућност је да је можда сметао неком свом клијенту, јер је превише знао о његовим пословима. Трећа могућност је да је евентуално засметао супротној страни – закључује Ницовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Ускоро ће само Приштина и Тирана признавати Косово

НА СНАЗИ ЈЕ ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Ведро, али хладно, МРАЗ У ВЕЋЕМ ДЕЛУ ЗЕМЉУ!

Титови дугови Србима још увек стоје над главом: Дуг државе је 1978. био скроман, А ОНДА ЈЕ ПОЧЕО ДА РАСТЕ

informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat