Pixabay
Политика Србија

Порука пред самит у Паризу: И Немачка за укидање Унмика

Мисија Унмик смета, јер све док она постоји статус Косова је дефинисан Резолуцијом 1244 — дакле, оно није држава.

Није први пут да Приштина тражи да се мисија Унмик повуче са Косова и Метохије, али јесте први пут да јавно, и то у Савету Безбедности Уједињених нација, тај предлог подржи — Немачка.

(ФОТО) ЕВО КО ЈЕ ПРИСТУПИО ЗАВЕТНИЦИМА! Представили програм и нове чланове!

НОВИ УДАР НА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!

Наиме, пошто је Вљора Читаку, амбасадор такозване државе Косово у Америци, изјавила да је „Косово остварило значајан напредак у двадесет година, те да није разумно да Унмик остане више на Косову“, огласио се и представник Немачке у УН Јурген Шулц уз коментар да „Берлин верује да би мандат Унмика требало преиспитати“.

Професор др Душан Челић са Универзитета у Косовској Митровици није изненађен захтевом Приштине, али јесте понашањем Немачке.

„Ново јесте да је Немачка ово подржала у СБ УН, али није ново да на терену имају слично или исто мишљење као и ’западни савезници‘ — Америка, Британија и Француска, које такође сматрају да Унмику није место на Косову и Метохији“, каже др Челић.

(ВИДЕО) ХАОС КОД ЛАЗАНСКОГ У ЕМИСИЈИ! Сви су занемели када је откривено да ли је Југославија капитулирала 1999. године

(ВИДЕО) НЕ ЖАЛИМО СРПСКУ ДЕЦУ, НИ МАЈКЕ, ОНИ СУ ГОРИ ОД ЖИВОТИЊА! Американци објавили језив говор мржње Шиптара са Косова

Наш саговорник сматра да овом потезу Немачке не треба придавати много пажње, посебно зато што су протекли догађаји показали колико је Унмик неопходан и да је веома потребно да постоји на Космету. Потез Берлина види и као могућу провокацију.

„Ово пре свега тумачим као део притисака на Београд у смислу наставка дијалога са Приштином и у смислу припрема за тај Париски самит. На неки начин Немачка се у СБ УН појавила као гласноговорник Француске и Америке“, напомиње наш саговорник.

С друге стране, др Челић напомиње да, докле год има гласова да Унмик треба да оде, значи да, макар и симболично, присуство те мисије показује да „Косово није држава“.

„Унмик смета, јер све док он постоји на Косову, статус Косова је дефинисан Резолуцијом 1244 — дакле, Косово није држава. Оног часа када неко пристане на одлазак Унмика то значи, и то у пуном смислу те речи, да Резолуција 1244 више неће важити. Зато је Унмик ’трн у оку‘ и Приштини и западним силама, које статусно питање Косова сматрају решеним“, каже наш саговорник.

БРУТАЛНА САЧЕКУША НА ЦЕТИЊУ: Убијен Богдан Милић! Нападачи га из кола засули смтроносним рафалима

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ДРАМЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Купио пиштољ да би убио супругу?! Пуцао из РЕВОЛВЕРА на супругу док је ШЕТАЛА СА СИНОМ!

Др Челић подсећа да је Унмик тамо на основу Резолуције 1244 и да је живи сведок на терену.

Иначе, у Приштини Унмик одавно сматрају „продуженом руком руског утицаја“ на Косову и инструментом који Русији служи за блокирање замене Резолуције 1244.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Не жуља Америку руски С-400, него што губи милијарде долара

ОВО ЈЕ НАЈУКЛЕТИЈА КУЋА НА БАЛКАНУ, УБИЛА ЈЕ СВЕ СВОЈЕ ВЛАСНИКЕ: Боривој се одлучио да је истражи, а унутра је затекао колевку и постављен сто! Тада је добио језиву поруку!

КО ЈЕ ЉУБОМИР ЈОВАНОВИЋ СТАКЛЕНИ, ОТАЦ МЛАДИЋА КОЈИ ЈЕ ПУЦАО У ЖЕНУ ПА СЕБЕ: Заштићени Сурчинац, Чуметов друг! Возио џип са РОТАЦИЈОМ и носио полицијску значку, а хапшен је и са другим сином! ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПАО У САБЉИ (ВИДЕО)

Политизација мигрантске кризе у БиХ: Циљају Додика — а погодиће Федерацију

rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon

Истакнуто