rs.n1info.com
Аналитика Регион

ПОРУКА СА КОЛИНДИНОГ РУКАВА – највећа провокација!

Председник Србије Александар Вучић током прошлонедељне дводневне посете Хрватској доживео је низ провокативних, „незгодних“ питања новинара и „пресецања“ пута побеснелих посланика – о чему су медији до детаља известили – али је већини промакла прва и можда највећа првокација: капут хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић!

РАЗВАЛИЋУ РАЗУЛАРЕНОГ ЉОТИЋЕВЦА! Шешељ прихватио ТВ дуел са Бошком Обрадовићем!

Пре него што помислите да сам луд (јер какве везе има Колиндина мода са политиком?!), допустите да вам одговорим на ваше питање: СВАКЕ. Капут Колинде Грабар Китаровић, веровали или не, садржи две крупне политичке поруке, провокације.

ЗАНЕМЕЋЕТЕ КАДА ОВО ПРОЧИТАТЕ: Опроштајно писмо Жарка Лаушевића Глоговцу кида душу!

Прво, како су добро уочили историчари, капут хрватске председнице неодољиво подсећа на ношњу тркача Сињске алке. Китаровићева га је лично изабрала у једном познатом етно-бутику. Зашто је ово важно? Зато што је Сињска алка проглашена за хрватске витешке игре, које су 2010. године стављене на листу Унеска нематеријалне светске баштине у Европи. А шта се крије иза тога? Пре свега, чињеница да је ова игра успостављена као годишње обележавање победе Сињске крајине над Турцима 1715. године. Тог 14. августа 700 војника из Сињске крајине победило је моћну војску од 60.000 људи Мехмед-паше Челића. Тих 700 људи, потврдили су чак и историчари из Загреба, били су Срби! Без обзира на то што су ове чињенице кристално јасне, Хрватска је ове витешке игре безобзирно покрала и пријавила као своје.

ВУЧИЋ ПРЕЛОМИО: Одлазим са чела странке

Друго, реч „храброст“ на „сињском“ капуту Китаровићеве написано је глагољицом, коју Хрвати величају као своје прво писмо. Зашто је ово важно? Зато што историчари не могу да се сложе које је писмо старије – глагољица или ћирилица. Иако се јављају у приближно исто време, немогуће је одредити првенство. Једино се јасно може одредити то што Хрвати са гађењем причају о ћирилици, па су брже – боље прибегли овом другом писму. Китаровићева, изгледа, нема проблема са „правом првенства“!

Куриозитета ради, та иста Колинда Грабар Китаровић на инаугурацији председника Александра Вучића у Београду, прошле године, такође је имала поруку на својој одећи – „љубав“. Какав заокрет!

НАПЕТО У ПОДГОРИЦИ: Бомба на амбасаду САД, нападач се разнео!

Дакле, само наиван човек може да помисли да је Китаровићева, као шопингујући, баш случајно ушла у етно-бутик. И случајно изабрала баш тај капут. И случајно тражила баш ту поруку на рукавима. И то баш случајно на глогољици. И та порука је, опет случајно, гласила „храброст“. Много случајности. Чак и за оне који беспоговорно верују у случајности.

Изађите на магле. Ваљда вам је јасније.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ – Дебата са новинарком Н1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала „Мирдита“.

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Posted by Милица Ђурђевић on Wednesday, 21 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЉУБЉАНА ОДГОВОРИЛА БЕОГРАДУ: „Нисте нас разумели“

Бастаћ напустио студио РТС-а

ЈЕЗИВА СМРТ: Струјни удар из телефона истопио слушалице у ушима девојке

Извор: milandobromirovic.wordpress.com

Оставите коментар