pixabay.com
Друштво Србија

ПОРОДИЦА ЖЕНЕ КОЈА ЈЕ ИНФИЦИРАНА ХИВ-ОМ ТВРДИ: Крили су да има вирус, сазнали смо тек ПОСЛЕ САХРАНЕ да је била заражена! ЗА НАС ЈЕ ТАДА ПАКАО ТЕК ПОЧЕО

Породица жене из Јужнобачког округа, која је заражена ове године ХИВ вирусом путем трансфузије крви и преминула крајем октобра, а о која је у центру пажње медија, открила је историју њене болести и да су им лекари тек после сахране саопштили да је она била заражена ХИВ-ом, али и даље тврде да је умрла од карцинома, иако нису радили обдукцију.

(ВИДЕО) ПУТИН ПРИМЕТИО ДА ГА НЕКО ПРАТИ: Док је напуштао Сирију кроз прозор авиона је видео нешто на небу!

У име породице порталу Курир.рс писмено се обратила адвокатица Гордана Ковачевић, која наводи да је несрећна жена оперисана од карцинома марта ове године, те да је после операције имала необичне симптоме.

„Госпођа коју ћемо због права на приватност породице назвати Н.Н. је у марту о.г. оперисана од канцера панкреаса. Хемиотерапију је почела примати на Институту за онкологију у Сремској Каменици и већ после првих трансфузија, за које претпостављамо да су биле нужне, било је јасно да нешто озбиљно није у реду са њеном крвном сликом.

Њено здравствено стање се убрзо погоршавало и то ван симптома основне болести и невезано од основне болести. Она је често добијала високе температуре, имала језу, дрхтавицу, повраћање, слабост у ногама и слично. Средином септембра је 10 дана лежала у болници, али не због канцера од кога је боловала, већ због напред описаних симптома. Лечили су је јаким антибиотицима и крајем септембра су је отпустили кући“, каже адвокат породице.

ОПСАДНО СТАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Све је почело када је певачица рањена у главу! У масовној тучи повређени ЗАТВОРСКИ ЧУВАР И ПОЛИЦАЈАЦ

Она даље наводи да је жена „полако, али сигурно и паћенички умирала, али не од болова због канцера, већ од високих температура које су знале довести до губитка свести, болова у зглобовима, дрхтавице и језе од којих се знала изгубити потпуно, повраћања, кашља, потпуно је изгубила апетит, сваки дан је копнила“.

Према наводима адвоката, 23.октобра 2017. супруга покојне Н.Н. позвала је лекарка из Новог Сада чије презиме није одмах упамтио, рекавши му како је његовој супрузи дата “погрешна крв”, те да ће она послати некога да поново изваде крв његовој супрузи за додатну анализу.

Иако су рађене анализе, породица тврди да их нико није обавестио о резултатима.

„То је било у понедељак, да би у среду иста докторка звала супруга сада покојне Н.Н. да ће у четвртак ујутру донети резултате крви породици, али му у четвртак јавља да морају урадити још једну анализу и да ће се она јавити следећег уторка, са тим што ће он морати доћи лично у Нови Сад код њих, у Завод за трансфузију по резултате. Још увек, ама баш нико не говори породици, која је у директном и непосредном контакту са оболелом, да постоји сумња у ХИВ. Н.Н. је преминула сутрадан, 27.10.2017. у тешкој температури и са језивом грозницом. Узрок смрти је констатовао лекар из локалног дома здравља и рекао је да се ради о канцеру. Нико није вршио обдукцију, нити је породица то тражила, обзиром да у време њене смрти и сахране још нико није ни сањао о томе да она у гроб са собом осим канцера носи и вирус ХИВ-а“, наводи адвокат породице.

(ВИДЕО/ФОТО) НЕСВАКИДАШЊА СЦЕНА У ПАРИЗУ! Србин зауставио саобраћај да би се поздравио са Вучићем!

За ХИВ су сазнали тек после сахране, како кажу, на састанку у Заводу за трансфузију крви, наводећи да је донор дао лажне податке о начину живота.

Међутим, ту није био крај компликација за породицу преминуле жене. Наиме, они тврде да их нико никада није позвао да се тестирају на ХИВ, иако су били у честом контакту са зараженом, те да су то урадили о свом трошку и срећом, резултати су били негативни.

Они даље наводе да су људи потпуно почели да их избегавају, углавном услед страха и незнања како се болест преноси, те да им је после смрти нанет велики душевни бол.

„Од тренутка сазнања да је покојна Н.Н. заражена трансфузијом вирусом ХИВ-а креће потпуни пакао за целу породицу покојне, који су у потпуном шоку и страху да су и сами заражени телесним излучевинама и крви покојне. У месту где је Н.Н. живела се ово прочуло , пријатељи, кумови, па и породица и комшије избегавају њихову кућу, посебно супруга покојне, креће њихова стигматизација и живот им се полако, али сигурно претворио у пакао“, додаје адвокат.

ШОК ИНТЕРВЈУ ШЕШЕЉА! МИЛОШЕВИЋА ЈЕ ЈЕДАН МАГ УБЕДИО ДА ЋЕ ДОБИТИ ИЗБОРЕ! Лидер СРС открио и да ли су му нудили да буде масон али и како је одвео тадашњу девојку код једног принца!

Породица се жали јер нису имали коме да се обрате и затраже помоћ, као и што нису могли да се тестирају на ХИВ осим о свом трошку, питајући се и „због чега су изашли у јавност са читавом причом продубљујући њихове душевне болове и патњу јер би уместо приче у новинама било сврсисходније предузети све кораке у складу са прописима“.

„Одакле им податак да је покојна Н.Н. преминула од основне болести када обдукција уопште није рађена и од кога су добили податке да је лечена најсавременијим методама“, истиче адвокат у име породице, позивајући надлежне на изјашњавање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ О КРИТИКАМА ИЗ ЕУ: Кад бисмо увели санкције Русији и признали Косово, одмах би нас прогласили за шампионе!

Макрон о Трампу: Нема више преговора с њим

ТРАМП ИЗБРИСАО РУСИЈИ ПОБЕДУ ПРОТИВ ХИТЛЕРА И ПРИПИСАО ЈЕ АМЕРИЦИ! Москва: Улога САД је била на нивоу муве на леђима вола док је вукао плуг!

Извор: Курир.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri