Printscreen
Друштво Србија

ПОРОДИЦА ИЗ СРБИЈЕ ПЛАЋАЛА ЈЕ ПОРЕЗ 20 ГОДИНА: А онда су сазнали да им због једне ствари коју нису пријавили прети казна од 150.000 ДИНАРА!

Једна породица из Србије доживела је прави пех са плаћањем пореза, и то због ствари коју нису обавили, а морали су.

– Деда нам је умро пре 20 година, а порез на кућу је и даље стизао на његово име. Мислили смо да је то у реду, да је важно само платити, све док нам није стигла опомена и претња да ћемо бити кажњени. А казна је папрена – од пет до 150 хиљада динара.

ОПЕРАЦИЈА ТРАЈАЛА ШЕСТ САТИ! Ево како је прошла и како се Дарко осећа

У року од пет дана морали смо да пријавимо имовину Секретаријату за јавне приходе, а процедура је поприлично једноставна – потребно је попунити формулар и доставити копије решења о наслеђивању.

ЕКСТАЗИ ОДНЕО ЈОШ ЈЕДАН МЛАДИ ЖИВОТ У СРБИЈИ! Девојчица (15) узела таблету, 4 дана касније је УМРЛА!

Сви који су навикли да на име преминулог члана породице плаћају порез могли би да заврше код судије за прекршаје, па макар не били дужни ни један једини динар. Чак и пре него што се заврши оставинска расправа, потребно је да смрт члана породице пријавите порезницима.

ТЕРАЛИ СУ ГА ДА ВРШИ НУЖДУ У УНИФОРМИ, ПСУЈЕ ТИТА И СЛОБУ: Ацо Пејовић 90-их једва ИЗВУКАО ЖИВУ ГЛАВУ! Заробили га као војника ЈНА па хтели да му УРЕЖУ ПЕТОКРАКУ на чело!

– Порез се не може утврђивати и плаћати на умрло лице. Ако није расправљена заоставштина, од дана смрти, обвезник пореза на имовину на права на непокретности преминулог обвезника је држалац непокретности. Обавеза је, дакле, држаоца непокретности да Секретаријату за јавне приходе, надлежном одељењу према месту непокретности достави доказ о смрти пореског обвезника и да поднесе пореску пријаву ППИ-2 за утврђивање пореза на имовину, на своје име – казали су у надлежном градском Секретаријату.

УХАПШЕН ЧЛАН ЗЕМУНСКОГ КЛАНА У ЗАДРУ! Убио полицајца 1998. године у Србији

Када се заврши оставинска расправа, тада наследници морају да пријаве своју новостечену имовину.

– Наследници су у обавези да у року од 30 дана од дана правоснажности решења о наслеђивању, доставе Секретаријату за јавне приходе, надлежном Одељењу, пореске пријаве на основу којих ће се утврдити годишњи порез на имовину наследницима – кажу у Секретаријату.

ЕНГЛЕЗИ СИРОТИЊА, ЈЕДУ ТРИ ПУТА ДНЕВНО, А ТУ СУ И ПЛАВУШЕ! Легендарни Жива анализом меча Звезда – Ливерпул насмејао Србију до суза!

У оба случаја обвезници могу остварити право на порески кредит, уколико станују у предметној непокретности, односно имају исту порескоправну ситацију као и преминули власник, напомињу у Секретаријату за јавне приходе.

Обавеза подношења пореских пријава је прописана Законом о порезима на имовину: За имовину која се стекне, започне или престане да користи у току године, подноси се пореска пријава у року од 30 дана од дана настанка такве промене.

НЕЗАПАМЋЕН СЛУЧАЈ У УРГЕНТНОМ ЦЕНТРУ: Трудница кренула да се порађа, а онда се десио невиђени хорор! Доктори нису знали шта да раде!

Према Закону о пореском поступку и пореској администрацији на неподношење пореске пријаве прописане су казне од 5.000 до 150.000 динара, напомињу у Секретаријату.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОБРОМИРОВИЋ: Америка против Унмика на Косову – наставак рата против Русије!

Херој Русије, пријатељ Србије: Шта је све Сергеј Шојгу постигао за шест година

НЕМАЧКА КАНЦЕЛАРКА ТРАЖИЛА САСТАНАК СА ВУЧИЋЕМ: Председник Србије са Меркеловом у недељу у Паризу! Кључна тема – КиМ

Амерички носач авиона „Хари Труман“ побегао са војних вежби

СМРТ СРПСКОГ КРИМИНАЛЦА У ЂУШИНОЈ УЛИЦИ Зградом одзвањају крици супруге: Шта ћу сад са двоје деце?

Луганск: Украјинска војска концентрише борбена возила на контакт-линији

Први резултати Комисије: НАТО нас још убија

Курир/Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu