Информер
Политика Србија

ПОПОВИЋ: Волим Русију, али штитим интересе Србије​

Желим својим радом у Влади да помогнем да грађани живе у уређенијој и богатијој земљи и надам се да ћу у томе бити једнако успешан као и у бизнису, каже министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

– Први пут Влада има министра за иновације. До пре пет месеци нико није причао о иновацијама, а данас о томе прича цела Србија. То је визија председника Вучића који развој Србије види кроз развој иновација и дигиталне економије, исто као Путин у Русији или Мерекелова у Немачкој… – каже Поповић за Блиц.

Он истиче да је буџет за иновације за следећу годину повећан за око милијарду динара.

(ВИДЕО) АМЕРИ ПОСЛАЛИ Ф-22 НА ПАР РУСКИХ БОМБАРДЕРА, А ОНДА ЈЕ ДОШАО СУ 35… Понос САД одмах побегао у Ирак!

– Привлачимо и нове инвестиције у подручју иновација. У плану је почетак изградње српско-кинеског индустријског парка који ће се налазити у Борчи, поред Пупиновог моста, на 320 хектара државне земље. Ова инвестиција је вредна чак 300 милиона ева – рекао је Поповић.

Упитан која су то три пројекта вредна више од 20 милиона евра за унапређење ИТ и научноистразивачке инфраструктуре у плану и докле се стигло са тим, Поповић одговара да је један пројекат изградња ламеле за лабораторије Електронског факултета у Нишу, инвестиција вредна преко пет милиона евра.

(ВИДЕО) РУСИ УМИРУ ОД СМЕХА: НАТО конвој се заглавио у пољском блату, камион који је дошао да их чупа се преврнуо

Други је изградња Научнотехнолошког парка у Нишу, инвестиција вредна 10 милиона евра, а трећи пројекат је изградња зграде „Верокио центра“ у Институту за физику у Београду у вредности од пет милиона евра.

На констатацију да, ма колико се бранио, важи за руског човека и питање шта ће бити његов став у случају ситуације или ЕУ или Русија, министар каже:

– Ко каже да се браним? Штитим само интересе Србије а друго је то што се интереси Србије и Русије поклапају. тако је било увек а тако је и данас – истиче он.

Поповић додаје да њега не напада српски народ већ они који желе да нас убеде у нешто што је немогуће – да Србија има неког ближег и искренијег пријатеља од Русије.

Србија брани небо уз помоћ Русије: Стиже моћан ракетни систем

– Зато у свакој ситуацији ја бирам Србију. Нема ситуације „или-или“ . Може да буде само „и -и“ . Идемо ка стандардима ЕУ, то је наш интерес исто као што је наш интерес да одржавамо и јачамо везе са Русијом – истиче Поповић.

Поповић такође наводи да жели да Србија има јаке институције као ЕУ, добре законе, слободу медија, али подсећа да са ЕУ имамо политички спор о нашем територојалном интегритету и сарадњи са Русијом.

– Да ли ће он бити решен, показаће време, и то је нешто што ће свакако утицати на наше будуће односе – сматра он.

Упитан да ли је скпетик по питању брзог чланства Србије у ЕУ он каже да мисли да је реалиста и подсећа да ће увек услов бити питање Косова, као и да не може да предвиди шта ће за 7-8 година бити у односу Русије и ЕУ, те да због тога треба бити реалан и опрезан.

СТРАВА У ПЕЋИНЦИМА: Пророчица послала несрећну жену у кућу СМРТИ, бивши муж је сачекао и заклао?!

Сматра и да економски односи Србије и Русије могу у будућности да буду одлични а да Србија треба да се угледа шта раде велике земље попут Немачке, Италије…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОВИ АПСОЛУТНО НИСУ НОРМАЛНИ: Порнићар Павловић на свом твитеру поставио анкету „Како вам се свиђа мој порнић“!?!

ЈАНКОВИЋЕВА ЖЕНА СЕ БЛАМИРАЛА НА ПИЈАЦИ: Вређала људе који су пензионерима делили сениор картице!

ЛЕКАРИ ЈЕ ПУСТИЛИ КУЋИ, ОНА ПРЕМИНУЛА У СНУ: Нишлијка бежала од насилника, па скочила кроз прозор! После 10 дана УМРЛА

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon