Влада Србије
Политика Србија

ПОПОВИЋ УОЧИ ВАСКРСА: Никада нећемо продати веру за вечеру!

Наши народи, српски, руски, украјински и бугарски у новијој историји су убеђивани да се одрекну и своје вере и своје историје, а заузврат су добили ратове, кризе, несрећу, сиромаштво, јад, рекао је у интервјуу данашњу за "Политику" министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Поповић, који је члан Управног одбора Међународног фонда јединства православних народа, истакао је да наш народ има користи од активности тог фонда јер „Србија не само да није пусто острво, како јој се често спочитава, већ је део велике цивилизацијске и хришћанске православне заједнице народа“.

Циркус у јутарњем програму: ШЕШЕЉ ХТЕО ДА ИШУТИРА МАРИЋА

Упитан који су главни приоритети Фонда у данашњем глобализованом свету, Поповић је рекао да се обједињавање и консолидација православних народа показала као значајан допринос успостављању дијалога с различитим конфесијама и међународним политицким институцијама и савезима.

Како је истакао, доскора је у Србији преовладавао тренд да се млади стиде земље у којој су рођени и радије би били „грађани света“ него Срби.

ВЕЛИКА ПЉАЧКА ИЗА „ГВОЗДЕНЕ ЗАВЕСЕ“: Албанци користе и мртве Србе да отму милијарде евра

– То су остаци неког комунистичког времена и такозваног братства и јединства у некадашњој Југославији, у којој су највећу штету претрпели Срби и српска држава – сматра Поповић.

Тај тренд се полако мења и млађе генерације су, нагласио је Поповић, и те како патриотски настројене, поносне на своју веру, воле своју химну и своју земљу, као што млади Американци воле Америку и као што млади Руси воле Русију.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) УБИСТВО ПРЕД КАМЕРАМА: Возач је направио фаталну грешку УПЕРИО ЈЕ ПИШТОЉ У ПОЛИЦАЈЦА!

Замољен да прокоментарише поједина тумачења да је Фонд „дипломатски инструмент“ утицаја руске државе и Руске православне цркве на православне земље, Поповић каже да га у свеопштој антируској хистерији ништа не чуди.

– Како поруке мира, толеранције и подстицање хришћанских вредности могу бити било чији дипломатски инструмент? – рекао је Поповић, који је додао да је истина, напротив, другачија.

Притисци да се православни народи одрекну своје вере и традиције је инструмент оних снага које желе да заборавимо и ко смо и одакле смо, истакао је Поповић.

(ВИДЕО) ШИПТАРИ У ПАНИЦИ! ВОЈСКА СРБИЈЕ СА МИ-35 НА КОСОВУ ЗА 45 МИНУТА! Стиже озбиљно појачање – МОЋНИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ!

– Што би рекао наш народ, да продамо веру за вечеру – рекао је Поповић, закључивши да се то неће никада догодити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА: ​Само победа над смрћу даје смисао животу!

СРАМОТА – Погледајте како данас изгледа кућа солунца Драгутина Матића!

НОВИ ДЕТАЉИ ПРВЕ ОТМИЦЕ ЗЕМУНСКОГ КЛАНА, СТАРЕ 21 ГОДИНУ Шиптара сам знао површно, нисам пословао с њим!

НАЈВАЖНИЈИ СИМБОЛ ВАСКРСА: Ево зашта прво јаје мора да се офарба У ЦРВЕНО и ово ОБАВЕЗНО треба да урадите са старом ЧУВАРКУЋОМ

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
25°
Sun