Промо
Политика Србија

ПОПОВИЋ СА ИЗРАЕЛСКИМ МИНИСТРОМ: Јачамо сарадњу у области иновација и технолошког развоја!

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се у Јерусалиму са министром науке, технологије и свемира Израела, Офиром Акунисом.

Двојица званичника су се сложила да је овај сусрет од великог значаја за даљи развој иновационе и научно-технолошке сарадње између Израела и Србије.

У ,,Москви“ одржана дебата о одбрани Косова и Метохије!

Поповић је поручио да ће ускоро бити формиран међувладин комитет за сарадњу Србије и Израела. „Једна од главних тема сарадње биће иновације, јер ова област има огроман потенцијал за унапређење билатералних односа наше две земље“, рекао је Поповић.

Министар Поповић је најавио и потписивање Меморандума о сарадњи у области иновација и дигиталне економије између Влада Србије и Израела.

(ВИДЕО) ТЕКСТ ИНДИЈАНСКОГ ПОГЛАВИЦЕ УЗБУРКАО ЈАВНОСТ НА ЗАПАДУ: “Србија је лекција модерном свету”

– То је начин да ојачамо сарадњу израелских и српских иновационих и истраживачких организација. Такође, заједнички бисмо радили на развоју најсавременијих технологија које се примењују у пољопривреди, 5Г технологија, вештачке интелигенције, роботике, Интернета ствари. Желимо да остваримо ближу сарадњу између иновационих и стартап компанија из наше две земље – објаснио је Поповић.

Он је оценио да Србија треба да се угледа на Израел, који има одличан економски раст базиран пре свега на „израженој предузетничкој култури и блиској интеракцији између науке и привреде“.

(ВИДЕО) БАБА ВАНГА ЈЕ ВИДЕЛА БУДУЋНОСТ: У 2018. години два догађаја ће променити свет!

– Србија у тој сфери може много да научи од Израела, који иновације и науку врло успешно примењује у привреди – истакао је Поповић.

Он је нагласио да су искуства Израела значајна за Србију када је у питању рсзвој иновација у регионима.

КРВАВИ ЉУБАВНИ ТРОУГАО НА МИЉАКОВЦУ! Монструм се сам предао полицији, ТВРДИО ДА НЕМА ВЕЗЕ СА ЗЛОЧИНОМ!

– Министарство науке и технологије Израела помаже развој иновација и отвара истраживачке центре у регионима широм Израела. Желимо да применимо њихова искуства у тој области, јер ће и Влада Србије следеће године започети отварање иновационих стартап центара у регионима широм Србије – истакао је Поповић и додао да се на тај начин млади задржавају у земљи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Неђо Трнинић: Кинези хоће да граде све путеве у Српској!

ДАЧИЋ: О београдским изборима прво ћемо разговарати са СНС

(ВИДЕО) НИ БАЗЕ ПО СВЕТУ, НИ МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА: Руска војска стиже америчку на само један начин

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon