mbpi.gov.rs
Политика Србија

ПОПОВИЋ: Потписујемо седам споразума о иновацијама са Русијом

Током предстојеће посете председника Русије Владимира Путина Србији биће, између осталог, потписано седам споразума из области иновација и дигитализације с кључним актерима дигиталне индустрије Русије, изјавио је данас у јутарњем програму РТС-а министар за иновације и Влади Србије Ненад Поповић.

(ФОТО) КРВАВО ЈУТРО У ЛАЋАРКУ: Убијен младић (17), убоден у груди!

– Желимо с Русијом да сарађујемо у новим технологијама, то је будућности за Србију и за Русију. Не желимо да у Русију извозимо само јабуке и шљиве, желимо у Русију да извозимо српско знање – рекао је Поповић.

Како каже, након потписивања ових споразума, Србија ће отворити руско тржиште за домаће иновационе и дигиталне компаније.

(ВИДЕО) ДЕСПОТ – ОКЛОПНО ЧУДО ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Овај тајни пројекат је запањио цео регион

– Моћи ће да учествују на конкретним тендерима и на конкретним пројектима – рекао је Поповић, додајући да читав свет препознаје знање српских стручњака.

Очекује да ће председник Путин, који долази у Београд 17. јануара, током своје посете потврдити подршку Русије Србији.

(ФОТО/ВИДЕО) СНАЖНА ЕКСПЛОЗИЈА У ЦЕНТРУ ПАРИЗА! ПОТПУНИ ХАОС!

– Русија је до сада заиста беспрекорно и без икаквих услова подржавала максимално Србију на међународној арени по питању Косова, по питању очувања нашег територијалног интегритета и суверенитета и по питању Резолуције 1244 (Савета безбедности УН). Сигуран сам да ће председник Путин потврдити ту позицију код Руса која неће бити измењена. Они ће поштовати Србију, за њих је Косово Србија, поштоваће наш Устав и Резолуцију 1244 – истакао је Поповић.

Он је додао да је остаје при сво, ставу да је бриселски дијалог с Приштином мртав.

ОБДУКЦИЈА ПОТВРДИЛА НАЈЦРЊЕ ПРЕТПОСТАВКЕ: Драгана из Шапца УБИЛИ И РАСКОМАДАЛИ ПСИ, ГЛАВУ МУ ОТКИНУЛИ И ОГЛОДАЛИ!

– Европска унија није умела да приволи албанску страну да учини било какав помак у овим преговорима, српска страна је кооперативна. Сада када је дијалог мртав, вероватно треба поништити све оне договоре који су постигнути током Бриселског споразума, јер су Албанци учинили два потпуно неразумна корака, а то су увођење такси и формирање тзв.војске лажне државе Косово. Мислим да нема наставка дијалога без укидања ове лажне војске косова и без укидања ових такси – рекао је Поповић.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У СРБИЈИ! Снег коначно престао да пада, али ту није крај мука!

Он наглашава да је неопходно да се усвоји нови формат дијалога Београда и Приштине, у који би били укључени кључни светски актери, пре свега САД, Русија, Кина, уз Европску унију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАНАС СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ! По њеном завршетку, ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЋЕ СЕ ОБРАТИТИ НАЦИЈИ!

Уместо повлачења из Сирије Американци створили конфузију

Мистериозно убрзање магнетног поља: Северни пол клизи ка Сибиру

„МЛАД ЈЕ И НЕИСКУСАН“ Лети перије међу Албанцима, политичари у Тирани се дохватили за гуше због РАМИНОГ ДЕЧКА С КОСОВА!

Tanjug

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed
29°
Thu