Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

Поповић о Вучићевој посети Русији и односима двеју земаља

Он је истакао и да је вест о посети председника Александра Вучића Москви била је пуна три дана ударна вест на свим најважнијим руским медијима.

ПРВЕ РЕЧИ Жике Тодоровића после велике породичне трагедије КИДАЈУ ДУШУ!

„Србија у својој историји још од времена Немањића није имала овако блиске односе са Русијом!“

Он је истакао и да је вест о посети председника Александра Вучића Москви била је пуна три дана ударна вест на свим најважнијим руским медијима.

Поповић оцењује да, никада посета ни једног државника из Србије није изазвала тако велики публицитет у руској али и међународној јавности.

„Између два председника створио се однос великог поштовања и разумевања. Путин је персонификација лидера који води самосталну и независну политику на челу Русије. Зато он показује велико поштовање према нашем председнику Вучићу који води исту такву политику на челу Србије“, каже Поповић уз напомену да се, како каже, борба за слободу и независност увек препознаје и поштује.

На радном састанку два председника у Кремљу, ком су присуствовали сви министри из српске делегације, као и руски министри и саветници председника Путина, разговарало се о свим најважнијим темама од интереса за две државе, објашњава Поповић.

Језиво: Ево шта се дешава са вама док спавате током операције

„Наш председник је поновио став да Србија никада неће увести санкције Русији и да остаје привржена својој позицији војно неутралне државе. Више од 25 година сам присутан у Русији и могу да потврдим да председник Путин одржава овакве састанке и гради овакве односе само са веома малим бројем државника које Русија види као своје искрене савезнике и пријатеље“, истиче Поповић.

Поповић додаје и да је лично, како каже, веома поносан што је учествовао на историјском сусрету два председника у Кремљу.

(ФОТО) Код Скопља откривена масовна гробница: Она крије више од 200 скелета и језив узрок њихове смрти

„Лично сам веома поносан што сам учествовао на историјском сусрету два председника у Кремљу и што сам имао прилику да видим колико је велико поштовање које према нашем председнику гаји цео руски државни врх. Цела Србија треба да буде срећна и поносна због пријатељства које смо изградили са Русијом, а највише захваљујући личном односу председника Вучића и Путина“, истиче министар Поповић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Путин: Ниједна сила не може да заустави нашу победу

Србин ухапшен због шверца 121 кг дроге вредне 1,2 милиона евра

Рекордерка: Жена (42) родила 20. дете, порођај је трајао неколико сати, и то без компликација

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat