mc.rs
Политика Србија

ПОПОВИЋ: Хрватска нека врати отету имовину прогнаним Србима

Услов за постизање и очување трајног мира и стабилности у региону јесте да Хрватска врати отету имовину и плати ратну одштету Србима прогнаним у "Олуји", изјавио је председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић.
СНП

„Војна акција Олуја била је чин нацизма, којим је заокружен континуитет геноцидне политике Хрватске према српском народу, започет за време НДХ и масовног убијања Срба у Јасеновцу и другим логорима широм Хрватске“, навео је Поповић у писаној изјави.

Према његовим речима, Хрватска је једини савезник Хитлерове Немачке која никада није денацификована и кажњена за своје злочине почињене током Другог светског рата.

Због тога, сматра Поповић, званична Хрватска данас отворено велича „усташко-нацистичке поглаваре из периода НДХ и слави Олују, највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата“.

„Очигледно је да континуитет непријатељске политике Хрватске према српском народу никада није прекинут и зато Србија мора да учини све да заштити српски народ и његова права и економске интересе у Хрватској, како би се омогућио несметан повратак Срба на њихова вековна огњишта на територији Хрватске“, закључио је Поповић.

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat