Wikipedia
Uncategorized Политика Србија

ПОНОВО СУ ЖЕЉНИ НАШЕ КРВИ! Амерички званичници тврде да је 2019. могућ нови војни сукоб на Балкану!

У августу је одлазећи амерички функционер задужен за Европу и Евроазију, Вес Мичел, навео Балкан, заједно са Украјином и Грузијом, као места која су на првој линији фронта у борби против руског утицаја.

У најновијем извештају америчке Националне обавештајне агенције, који је већ разматран у Сенату, помиње се да би ове године могло бити сукоба на Балкану. Како наводи Спутњик, Балкан није помињан током расправе у Сенату, али јесте у самом извештају.

УЖАС У НОВОМ ПАЗАРУ: За два дана покушао да силује две малолетне девојчице, док је био у кућном притвору?!

– Западни Балкан ће, готово је сигурно, бити под одређеним ризиком од насиља ниског нивоа и могућег отвореног војног сукоба током 2019 – наводи се у извештају НСА.

Такође стоји и да ће „Русија настојати да искористи етничке напетости и високе нивое корупције како би спречила да се земље овог региона крећу ка ЕУ и НАТО-у“.

НАГЛО ТОПЉЕЊЕ СНЕГА АЛАРМАНТНО: Добро се обуците, биће и олујних удара ветра!

Коментаришући наводе из извештаја, аналитичар Александар Павић указује за Спутњик да је оно што заиста пише, а то је могућност војног сукоба, реалност из простог разлога што о томе говоре амерички званичници.

– Постоје добре шансе за то јер се Америка појављује и као паликућа и као ватрогасац. Ако они буду инсистирали, притискали да Србија и РС уђу у НАТО и да се по сваку цену постигне неки договор о Косову, наравно да су онда веће шансе за избијање конфликта. Значи, то највише зависи од понашања Американаца, а онда и осталих западних сила које овде имају војну, медијску и финансијску премоћ на терену – указује Павић.

ШИПТАРИ ДОБИЛИ УСЛОВ! „Укините таксе ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ да не би било свашта!“

Констатацију да су од 42 стране извештаја само две реченице посвећене Балкану, саговорник Спутњика не види као мањак интереса за Балкан. Напротив.

Printscreen

ХАОС СА ШИПТАРИМА: Амерички амбасадор напустио састанак са Тачијем и Харадинајем и ЗАЛУПИО ВРАТИМА!

– Унутар Европе у извештају су издвојени само Балкан, Турска и Велика Британија због Брегзита. По томе произилази да су управо то главне неуралгичне тачке и уз то, наравно, руски и кинески утицај у Европи. То чак и није ништа ново.

Додик одговорио на иницијативу о промени имена РС

У августу је одлазећи амерички функционер задужен за Европу и Евроазију, Вес Мичел, навео Балкан, заједно са Украјином и Грузијом, као места која су на првој линији фронта у борби против руског утицаја – напомиње одличан познавалац америчке политичке сцене.

На питање да ли то значи да треба очекивати њихове додатне притиске на Србију и Републику Српску, Павић нема дилему: „Апсолутно.“

СРБИЈИ ЧИКАШКИХ -50 И ПОЛАРНИ ВОРТЕКС НЕ МОГУ НИШТА, АЛИ СПРЕМА НАМ СЕ НЕШТО ДРУГО Климатолог Ђурдевић: Ево шта нама до краја зиме може да се деси

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КРВНИК НА НАСИПУ ОСТАВИО ПОТПИС! Три нова трага воде до убице Јелене Марјановић?!

МОНСТРУМ СА ЗВЕЗДАРЕ ШОКИРАО ЗАТВОРЕНИКЕ! Нико није очекивао да ће се после убиства студента Милоша овако понашати у затвору!

АГОНИЈА ТРАЈАЛА 12 ДАНА Окончано претакање амонијака код Јасеновика, мештани ускоро могу да се врате кућама

(ВИДЕО) ЕВО КАКО ЈЕ НАРКО-ДИЛЕР 15 ГОДИНА ИЗМИЦАО ПОЛИЦИЈИ: Секао и спаљивао јагодице, представљао се као Хрват, али то није све!

Мигранти се после две седмице чекања искрцали на Сицилију

Извор: Alo

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon