Flickr/Aaron
Друштво Србија

ПОЛОВИНА ЛИФТОВА У СРБИЈИ МОРА ДА СЕ ЗАМЕНИ ХИТНО! Спремите НОВАЦ! Висина трошкова по једном стану ће вас ЗАПРЕПАСТИТИ!

Око 25.000 лифтова постоји у стамбеним здањима у Србији, а више од половине, око 15.000, требало би да се замени новим, што би коштало 450 милиона евра

СКАНДАЛ! ТАЧИЈА СТАВИЛИ ДА СЕДИ ИЗА ПУТИНА! Вучић: Када је Путин схватио да се са њим поздравља, одмах се окренуо!

Половина од укупног броја лифтова налази се у Београду. Обнова ће бити тешко остварива јер су лифтови просечне старости 44 године, а век трајања им је отприлике 25 година.

Сем тога, нема довољно ни стручног кадра који би их поправљао, а ни средстава, закључено је недавно на скупу “Проблематика лифтова у стамбеним зградама у Београду“, организованом у Привредној комори Београда.

НОВИ СКАНДАЛ У ПРОТОКОЛУ: Тачи поред Путина и на Мировном форуму у Паризу

Циљ састанка био је да се сагледа садашње стање лифтова у главном граду и упозори на све опасности по безбедност грађана, како би се сачинила и стратегија замене.

Најнесигурнији су лифтови прављени пре четири или пет деценија. Организатори су нагласили да се надају се да ће се усвојеним моделом, уз помоћ државе и у сарадњи с кредитним установама, обезбедити сервисирање, замена и одржавање лифтова.

ЛОВАЦ РАНИО ЈЕДНОГОДИШЊУ ДЕВОЈЧИЦУ КОД ШАПЦА! Расута сачма у дечју собу улетела кроз отворен прозор!

Јавно предузеће Градско стамбено одржава 6.500 лифтова, војно стамбено око 2.000, а око 3.000 власника станова одржавање лифтова уговорило је са приватним фирмама. Речено је да се готово 2.000 лифтова уопште не одржава, а да је у Београду око 7.000 лифтова спремно за комплетну замену.

ПУСТИЛИ СТЕ ДА МОЈА НАЂА (2) УМРЕ, А ДАРКО ЛАЗИЋ ЈЕ БИТАН ЈЕР ЈЕ ПОЗНАТ: Мајка која је изгубила дете статусом узбуркала Србију!

Аца Поповић, в. д. председника Привредне коморе Београда, упозорио је да обнова лифтова више не би смела да се одлаже “јер ћемо сваким даном бити у све горој ситуацији. То је значајна инвестиција и морамо бити свесни да смо откупом станова постали власници и заједничких простора, као и лифтова који морају да се одржавају“, навео је он.

БЕОГРАЂАНКА ОСТАЛА У ЧУДУ: Јасмина нашла пун новчаник, а кад је дошао власник шокирала се! Тада је одлучила: Следећи пут само ћу да шутнем, па нека га тражи сам!

Како је саопштено, постоји и низ недостатака који увећавају проблем лоших и небезбедних лифтова. Најпре, нема млађе радне снаге. Многи мајстори су пред пензијом. Зато би требало брзо видети могу ли се школовати потребни кадрови.

ЋЕРКА ВИСОКОГ ФУНКЦИОНЕРА ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА СРБИЈЕ ПРИВЕДЕНА ЗБОГ ДРОГЕ! У њеној торбици пронађено 140 гр марихуане!

Поповић је нагласио да замена лифта који покрива 29 стамбених јединица у згради кошта око 30.000 евра. Према томе, у Београду би трошкови по стану били око 1.000 евра.

Матић поново разбеснео Британце

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАКАЗЕ, УВРЕДИЛИ СТЕ СВАКО ДЕТЕ У СРБИЈИ!: Отац Тијане Јурић бесан због срамних изјава Ере и Боре, назвао их стоком

(ВИДЕО) ТРАМПОВ ШАМАР ЗА ПОРОШЕНКА: Председник Америке брутално искулирао колегу из Украјине

ДАНИМА ПЛАЧЕ И НИКО НЕ МОЖЕ ДА ЈЕ УТЕШИ: Слепа бака коју су деца оставила у болници иде у дом

25 ГОДИНА ОД ГИДРИНЕ СМРТИ: Животна прича највећег комичара и чувеног Жике Павловића ће вас расплакати!

Скандал због распореда седења лидера у Паризу

ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА ЈЕ РАЗГОВАРАО СА ЛИДЕРИМА НАЈЈАЧИХ ЗЕМАЉА НА СВЕТУ: У Паризу се срео са Путином, Трампом, Меркеловом, Макроном.. и сви хвалили Србију

Alo/Novosti

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
30°
Thu
30°
Fri
31°
Sat
31°
Sun