Регион

Пољски туриста ухапшен код Жањица због сумње да је подметнуо пожар

Туриста из Пољске ухваћен је након што је у ували Жањице букнуо пожар. Пожар је убрзо локализован. И даље је више пожара активно на подручју Црне Горе али су под контролом.

На плажи Жањице која се налази на полуострву Луштица букнуо је пожар на свега 20 метара од плаже, а туристи су пријавили младића који истрчава из запаљене шуме.

Како се наводи, туристи су одмах обавестили полицију која је убрзо ухапсила једног туристу из Пољске којег сумњичи да је главни кривац за пожар, преноси црногорски портал CdM.

Тај пожар је убрзо локализован уз помоћ авио-хеликоптерске јединице МУП-а.

Иначе у Црној Гори активно је више пожара – у општинама Даниловград, Тиват, Херцег Нови, Бар и Цетиње, али су они под контролом и не угрожавају становништво и објекте, јавља РТЦГ.

Из Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе саопштено је да је Служба заштите у Подгорици имала неколико интервенција које су успешно завршене на подручју Љешанске у Гољемадима и Орасима.

Како се наводи у саопштењу, тренутно нема активних пожара на подручју општине Подгорица.

Наводи се да је у општини Даниловград пожар у Загарачу још активан, али да је под контролом. На Цетињу су активни пожари у у Ластви Чевској, на Доњој Марковини и у Цуцама. Пожара нема у Никшићу, Улцињу, Будви и Котору, а у Бару је активан пожар у месту Мурићи.

У општини Херцег Нови активни пожари су у местима Тићи, Забрђе, Петровићи и Стојковићи, Равни бријег и Лазаревићи, наводи се у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пословодство „Фијата“ нуди радницима повећање плата од девет одсто

Извор: Танјуг

Оставите коментар