Printscreen
Политика Србија

ПОЛИТИЧАРИ И БЕЗБЕДЊАЦИ ЈЕДИНСТВЕНИ У ЗАХТЕВУ: Јанковићу, признај да си доушник! БИА да објави досије!

Јединствени апел политичара, безбедњака и чланова Одбора за безбедност уследио је после открића да је лидер ПСГ од 2002. године активно радио за службу, и то под кодним именима Степ и Ланис.

ЛУКАШЕНКО СРБИЈИ ШАЉЕ МНОГО ВИШЕ МИГОВА НЕГО ШТО СЕ ПРИЧАЛО: Србија постаје убедљиво НАЈЈАЧА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ!

Јанковић је постао сарадник БИА 2002. године, одмах после смрти Предрага Гојковића, који се убио његовим пиштољем и у његовом стану. Бившем омбудсману тада је понуђена сарадња, што је прихватио како би безболно опрао свој досије.

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Девојчицу (14) другови силовали дршком од метле

Папире на сунце

Бивши потпредседник Владе из времена ДОС Миодраг Исаков, који је такође својевремено био оптужен за сарадњу са ДБ, поручује да грађани морају да знају ко су људи који претендују на највише државне функције, а поготову да ли је неко од њих био доушник службе.
– БИА би требало да објави тај досије, он би морао да буде доступан грађанима. Јанковић је као заштитник грађана имао увид у врло важна документа, а грађани треба да знају такве ствари о човеку за којег гласају – каже Исаков.

ПРАЉКА СТИГЛА СУЛЕЈМАНОВА КЛЕТВА! Зла коб генерала који је срушио СТАРИ МОСТАРСКИ МОСТ!

Двоструки агент

С друге стране, бивши шеф полиције Марко Ницовић сумња да у целој причи око обавештајних активности Јанковића има још скривених и врло опасних детаља…

ОТМИЦА У БЕОГРАДУ: Младићи стрпали дечака у ауто, па га мучили у Малом Мокром Лугу!

– У Чешкој су агенти службе који су се уплели у политику морали да отворе своје досијее, ту нема ништа чудно. Е сад, Јанковић је и на месту заштитника грађана и раније као службеник ОЕБС имао увид у државне тајне, а поставља се питање због очигледних његових обавештајних склоности да ли је та документа давао и другим, страним обавештајним службама и тако заправо радио као двоструки агент – закључује Ницовић.

(ВИДЕО) СРАМНО: Бахати београдски редитељ се подсмехивао српским жртвама и патријарху, Србе поредио са нацистима!

Јовановић: Сашу створила БИА

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић у неколико наврата је јавно говорио да су Јанковића створиле обавештајне службе и да за све што ради добија савете из БИА.

– Каже Саша Јанковић јавио му пријатељ из БИА да неће дочекати крај другог круга, јавио му пријатељ из БИА да не иде у Сребреницу, јавио му пријатељ из БИА да не иде на протесте… Па шта ако му је пријатељ из БИА јавио још нешто, а он нам то не каже?! Како то да мени никада ништа није јавио пријатељ из БИА? Како то ја, који сам „сурчинац“, „земунац“, револвераш српске политике, никада у животу нисам помислио да одем у неку стрељану. А тек у БИА стрељану – упитао је недавно Јовановић у интервјуу Недељнику.

ОНО ШТО НИСТЕ ЗНАЛИ О ПРАЉКУ: Најбољем пријатељу Србину је преотео жену, а богатство је оставио…

Мој став

Маријан Ристичевић, посланик

Под хитно треба да се обелодани све о случају „Јанковић“. БИА да објави његов досије, да видимо шта је радио за наше, али и за стране службе. Полиција треба да испита и његову улогу у шпијунској организацији ДС, што је Радуловић открио.

ПОЧЕЛО ЈЕ: Албанија и тзв. Косово зацртали рок за уједињење

Драган Шормаз, Одбор за контролу служби безбедности

Као члан одбора могу да тражим тај документ, али ако је предмет још активан, онда га БИА неће дати на увид. Без обзира на то, поставља се питање зашто БИА то сама није обелоданила у тренутку кад се Јанковић кандидовао за председника.

Драгомир Анђелковић, аналитичар

Досијеи морају да се отварају, а не да се крију, поготово ако је Саша Јанковић као сарадник службе тако директно именован, а да је притом радио у деликатној области заштите људских права. Грађани и сви ми треба да знамо да ли је чист.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Не бих се ругао чину Праљка, проблем су двоструки аршини ЕУ

Стефан Стаменковски: Војно-техничка сарадња са Русијом је предуслов за решавање ситуације на КиМ

Вулин: Војска оспособљена, руски „мигови“ спасили наше ваздухопловство

КИТАРОВИЋКА У ХАГУ ПОНОВИЛА УСТАШКУ МАНТРУ: Хрватска није агресор, бранила се од великосрпске агресије

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Гробари украли минђуше са мртве бабе!

Извор: Српски Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat