Србија Хроника

Полицијска акција „Арес“, ухапшено 360 особа широм Србије!

Због више кривичних дела полиција је ухапсила 360 особа, а против још 202 особе поднете су кривичне пријаве у редовном поступку, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Велика акција на сузбијању општег криминала спроведена је, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, на територији већег броја градова и општина.

Они су ухапшени због сумње да су починили различита кривична дела, између осталог, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, убиство у покушају, силовање и недозвољене полне радње, искоришћавање малолетних лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуде, отмице, разбојништва, тешке крађе…

Министар Небојша Стефановић рекао је на конференцији за новинаре да је полицијска акција „Арес“ спроведена у 27 општина и градова у Србији.

Припадници Управе криминалистичке полиције, извор: МУП РС

Поднете су кривичне пријаве тако да су процесуиране укупно 562 особе.

Минситар полиције је навео да је одузето 167 килограма наркотика, кокаина, хероина, хашиша, маруихуане и ектазија као и да су откривене три лабораторије за производњу марихуане.

Одузето је 29 пушака, четири аутоматксе пушке, 30 пиштоља, један килограм експолозтива, шест бомби и више од 3.000 комада муниције.

Заплењена је већа количина новца, 19 возила као и више рачунара и 150 гигабајта педофилског материјала, назначио је Стефановић.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

Ердоган поручио: ,,Одрубићу главе издајницима!“

Небојша Стефановић о броју џихадиста у Србији

На фасади старог двора – лоза Немањића у 4д формату!

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed