Друштво Хроника

Полиција на мети екстремних комуниста и анархиста!

Јуче су, по пријави грађанина да га је напала већа група Рома, полицијски службеници ПС Раковица изашли на терен. У току интервенције, док су полицијски службеници обављали разговор са присутнима, један припадник левичарске организације ометао је службена лица у вршењу дужности.

Након упозорења полицајца приведен је у ПС Раковица, а исто лице је касније јавно изнело низ неистина на рачун интервенције, а на његовом налогу на друштвеној мрежи се чак и отворено прети двојици полицајаца.

У току јучерашње интервенције припадника ПС Раковица извесни Матија Меденица, један од вођа левичарске организације Маркс 21, снимајући мобилним телефоном догађај, поред тога што је непрестано вербалним упадицама ометао полицајце, чак је и физички покушао да спречи легитимисање лица поставивши се између полицајаца и присутних Рома. Лице се оглушило на упозорење полицијских службеника да ће бити лишено слободе уколико настави да омета њихов рад, након чега је и приведен. Недуго затим на свом налогу на друштвеној мрежи изнео је своје виђење догађаја уз дегутантну констатацију на рачун дежурног инспектора у ПС Раковица и низ неистина, а у коментарима испод се јавно позива на убиство двојице полицајаца. Поводом ових претњи и поступања Независни полицијски синдикат Србије ће поднети кривичну пријаву.

Након сличних инцидената раније, разрешене су недоумице поводом снимања службених лица, а и сам Повереник за информације од јавног значаја става је да „лица која снимају не треба да се на било који начин мешају у службену радњу коју обавља полицајац нити да постављају питања њему или лицу које он испитује. Осим тога, лице које снима или фотографише не сме да улази у простор ограђен полицијском траком, а ако то чини или на неки други начин омета вршење полицијских истражних радњи, према њему у том случају могу да буду примењена средства принуде.“ Из овога се јасно види да су полицајци поступили по закону, а да је поменуто лице прекршило исти.

Организација Маркс 21. левичарске оријентације, како стоји на њиховом сајту, као један од својих циљева истичу борбу за признање независности Косова, односно спречавање поновног успостављања институција Србије на КиМ, истог оног Косова на коме су зверски убијени бројни српски полицајци.

Milos 2

„Поред тога што ћемо поднети кривичну пријаву и стати иза својих колега, позваћемо и надлежне да се преиспита рад и начин финансирања организација овог типа, нарочито горе поменуте. Овакве организације, кријући се иза борбе за права радника или осетљвих групација, а радећи у нечијем антисрпском интересу, директно својим деловањем подривају уставни поредак Републике Србије. Такође, тражићемо да се било каква јавна позивања на линч полицијских службеника најоштрије санкционишу.“ председник НПСС-а, Милош Јеленковић.

Пресс НПСС

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вук Јеремић се свети грађанима Србије!

СКАНДАЛ: ПИЈАНИ ЗОРАН ЖИВКОВИЋ СЕ БЛАМИРАО У СКУПШТИНИ

Извор: npssrbije.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri