Printscreen You Tube
Политика Србија

ПОЛИЦИЈА ИСТРАЖУЈЕ НЕСТАНАК ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА! Дачић сумња на…

Полиција истражује шта се догодило са ориганалним документом Дејтонског споразума у Србији, ко је крив за његов нестанак и да ли иза свега стоји немар или можда намера, пише Српски телеграф.

Лист се позива на извор из полиције, који је рекао да се ради о документу од државног значаја и да је важно да се све разјасни.
Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је пре два дана за тај лист да Србија нема оригинал Дејтонског споразума, а да је после 5. октобра 2000. године нестао и папир на којем је Ричарад Холбрук потписао да Американци никада неће признати независност Косова.

„Уништен и изгубљен је и оригинални примерак Дејтонског споразума“, открио је за „Српски телеграф“ Дачић, који је истраживао како су нестали споразуми који су за Србију и данас од кључне важности.

„Сви се праве блесави кад их питам, а незамисливо је да Србија нема сачуван примерак Дејтонског споразума. Сви Милошевићеви сарадници тврде, а његова секретарица се куне да је Милошевић звао и да јој је дао папир на коме је Холбрук, тадашњи главни преговарач између Запада и Србије и амерички изасланик, потписао Милошевићу (током преговора 1998. и 1999) да Америка никада неће признати независност Косова“, каже Дачић.

Према његовим речима, тај папир је нестао, јер је све опљачкано.

„Нема ни тог папира, они су, бре, све опљачкали. Кад су хапсили Слобу, ништа није остало“, навео је Дачић за „Српски телеграф“.

ВИДЕО: Потписивање Дејтонског споразума.

Извор: Танјуг, Српски телеграф

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Усамљени Вашингтон: Зашто Европа отказује подршку САД

Вучић и Трамп до краја године о питању Косова

Жестока расправа о Косову пред Саветом безбедности УН

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri