Фото: МУП
Друштво Србија

Полиција добила најсавременију опрему на Батровцима

Државни секретар МУП-а Биљана Поповић Ивковић обишла је са директором полиције Владимиром Ребићем, гранични прелаз Батровци. Нови проширени капацитети на том граничном прелазу обезбедиће бржи и ефикаснији проток путника и робе и много мања задржавања, а посебно у јеку летње туристичке сезоне, рекла је Поповић Ивковић.

„Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наложио је хитно опремање овог граничног прелаза и ми смо се данас уверили да су полицијски службеници на овом граничном прелазу добили најсавременију опрему, али и услове у којима ће убудуће радити“, рекла је Поповић Ивковић.

У прилог чињеници да је гранични прелаз Батровци најфреквентнији гранични прелаз на коме су припадници МУП-а одговорни и будни све време, Поповић Ивковић је навела да је у последњих месец дана, од 1. јула до 1. августа, овај гранични прелаз прешло 1,1 милион путника, саопштио је МУП.

„Сви капацитети МУП-а су на располагању. Молимо грађане за разумевање, гужви има и трудимо се да их има што мање. Апелујемо на њих да користе алтернативне граничне прелазе како би што мање чекали на граници“, поручила је Поповић Ивковић.

Директор полиције Владимир Ребић истакао је да је на састанку који је одржан са старешинама граничне полиције, на коме је анализирано стање безбедности и контроле државне границе, констатован изузетан професионализам и посвећеност полицијских службеника.

„С обзиром на чињеницу да су Батровци најфреквентнији гранични прелаз констатовали смо да се послови обављају на изузетно професионалан и законит начин, уз пуну посвећеност полицијских службеника како би грађани што мање чекали приликом преласка државне границе“, рекао је Ребић.

Директор полиције је истакао да је на овом граничном прелазу од почетка године заплењено 206 килограма различитих врста наркотика, као и да су процесуиране 24 особе због илегалног поседовања оружја и муниције.

„На основу остварених резултата можемо констатовати да су припадници ове станице значајно допринели већој безбедности грађана Србије“, закључио је Ребић.

Извор: Танјуг

ХАОС У МОСКВИ: Напад у регионалном суду, више мртвих и рањених

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Силовао и убио девојчицу (3), па јавно погубљен пред стотинама људи

Борци Исламске државе наоружани СРПСКИМ оружјем (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon