Хроника

Полицајци ухапшени у акцији „Арес 3“ признали кривицу

Шест полицијских службеника Полицијске станице Нови Београд који су ухапшени у акцији Арес 3, данас су признали кривицу и на основу споразума са тужилаштвом

Шест полицијских службеника Полицијске станице Нови Београд који су ухапшени у акцији Арес 3, данас су признали кривицу и на основу споразума са тужилаштвом, већ су им изречене правоснажне пресуде којима су осуђени условно на шест месеци затвора, са роком провере од две године.

Они су наиме са Трећим основим тужилаштвом у Београду закључили споразуме, према којима су признали кривицу да су злоупотребом службеног положаја власницима омогућавали регистрације возила, иако нису уплатили све прописане таксе за регистрацију, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Те споразуме је потврдио суд на рочишу, на којем су се осумњичени полицијски службеници одрекли права на жалбу, чиме су пресуде постале правоснажне.

Они су јуче били ухапшени због сумње да су оштетили државни буџет за више од 460 хиљада динара, јер су власницима омогућавали регистрације возила иако нису уплатили све прописане таксе за регистрацију.

Споразуме су закључили А.Ч, М.Д, Д.С, М.В, С.К. и И.Г, а сви су запослени у Одсеку управних послова Полицијске станице Нови Београд. Како је саопштено из МУП-а, сумња се да су они током 2015. и 2016. године омогућили регистрацију возила власницима иако нису били уплаћени сви прописани новчани износи који су били потребни да се уплате како би се одређена врста возила могла регистровати.

Сумња се да су примали захтеве за регистрацију возила са знатно умањеним уплатама за порез на употребу возила и комуналну таксу.

На тај начин, како се сумња, власницима возила прибавили су противправну имовинску корист, на штету буџета Републике Србије.

Погледајте како је изгледала акција хапшења Арес 3:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА У ЗАЈЕЧАРУ! Певач популарне групе ПРЕТИО УБИСТВОМ радници Центра за социјални рад!

УХАПШЕН БЕОГРАДСКИ ПАР ИЗ ПАКЛА: Сипали људима дрогу у пиће, па их пљачкали и ЗЛОСТАВЉАЛИ

Враћање обавезног служења војног рока између реалних потреба и притисака сектора НВО

Патријарх Иринеј: ,,Државници не смеју дати Косово!“

МОНСТРУМ ТРАЖИ ДА МУ ОПЕТ СУДЕ: Сад се не сећа да је убио и силовао малу Анђелину (3)

 

Извор: Новости, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun