Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ПОЛА ВЕКА ЖИВЕЛИ ИЗОЛОВАНИ У ДИВЉИНИ СИБИРА: Нису знали да је био Други светски рат, а желели су само ЈЕДНУ СТВАР!

Сибирска тајга једно је од најизолованијих места на свету, а осим тога је и врло незгодан терен за путовање као и готово немогуће место за живот.

Кратка лета и дуге хладне зиме готово у потпуности онемогућавају настањивање људи, због чега је тајга у Сибиру једно од највећих ненасељених подручја на свету.

КРИК-ОВ ПОХОД ПРОТИВ ПРОРУСКИХ МИНИСТАРА: Шта је у позадини хајке на Ненада Поповића?

Подручје од 8,1 милиона квадратних километара прекрива чак 10 одсто Земљине копнене површине, а њени становници су већином медведи и лисице током дана и вукови ноћу. Просечна температура износи минус 5 степени Целзијуса, а рекорд је 67,7 испод нуле.

Вероватно сте чули приче о јапанским војницима који су повремено знали да се појаве из џунгле несвесни да се рат завршио, али ово је још невероватнија прича – о породици која није ни знала да је избио Други светски рат.

Невероватна судбина у незнању је држала руску породицу која је провела преко 40 година у пустопољини сибирске тајге, а на њих су 1987. налетели геолози истраживачи. Сазнали су да породица Ликов живи у потпуној изолацији деценијама. Они су спадали у „Старе ритуалисте„, огранак руске православне цркве која се од матице одвојила средином 17. века због осуде реформи.

Пре 1936. живели су у насељеном делу Русије, али када је једног од браће убила совјетска патрола, отац Ликов окупио је породицу и побегли су у дубину сибирске тајге. Након тог дана никад више нису виђени.

Преживљавање у дивљини и 40 година без соли

Више од 40 година тако је Карп Ликов живио у дрвеној колиби коју је сам изградио са својом супругом и децом, свега неколико километара далеко од границе с Монголијом. Кад су одлучили да оду у тајгу било их је четворо – Карп и жена Акулина, син Савин и ћерка Наталија.

Шта ту жуља Америку: Срби са Русима и Кинезима у паклу Сирије

У дивљини је рођено још двоје деце, Дмитри 1940. и Агафија 1943. Имали су књиге за молитву и стару Библију, из које су деца научила да читају и пишу.

Јели су бобице, узгајали поврће и шили одећу од тканине коју су сами правили. Научили су како да лове без пушака, али и без стрела. Кад је Дмитри одрастао, постао је прави стручњак за лов, толико добар да је босоног ловио по зими.

У касним 1950-им услед изузетно тешке зиме породица се суочила с глађу, а Акулина се разболела и умрла, оставивши супруга самог с децом.

Кад су их геолози пронашли 1978. нису могли да верују како је неко преживио у тим условима, који су деловали средњовековно. Упркос годинама изолације, Карп их је љубазно дочекао и одбио је све што су му геолози нудили, осим соли – коју нису окусили дуже од 40 година.

Научници су их и информисали – нису имали појма да је избио Други светски рат, да су људи слетели на Месец, а крстили су се на „модерна чуда“ која су геолози имали са собом. Карп је био највише фасциниран, зурио је у пријањајућу фолију коју су донели истраживачи.

– Господе, што је то, стакло је, али се гужва – чудио се.

Остала је сама усред ничега

На јесен 1981. године, троје од четворо деце – Дмитри, Наталија и Савин, умрли су у неколико дана размака једно од другог, демонстрирајући и тиме велику повезаност. Двоје је покосио престанак рада бубрега, док је Савин умро од упале плућа.

Геолози су у неколико наврата долазили у тајгу и наговарали Карпа и његову кћер Агафију да се одселе код рођака који су живели око 240 километара даље, али они су то одбили. Карп је умро фебруара 1988. године, а једина преживела ћерка остала је сама у дрвеној колиби, присиљена да се сналази у дивљини.

Он је био „Плава звер“, човек кога се и Хитлер плашио (ВИДЕО)

Извор: Вестинет

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТИГАО БРУТАЛАН ОДГОВОР ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ НА ТРАМПОВЕ РЕЧИ: Послушајте овај савет да избегнете нуклеарну катастрофу!

(ВИДЕО) Још један случај вршњачког насиља у Аранђеловцу!

БРУТАЛНО ГА ПРЕТУКЛИ И КРВАВОГ ОСТАВИЛИ НА ГРОБЉУ ЗБЕГ У БОРЧИ: Хитна помоћ пронашла мушкарца обливеног крвљу – ЛЕКАРИ МУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat