Регион

Погледајте који српски политичар из БиХ се дружи са АЛИЈИНИМ РАТНИМ ЗЛОЧИНЦЕМ! (ФОТО)

Један од најближих сарадника министра безбедности Савета министара БиХ и члана главног одбора СДС-а Драгана Мектића је муслимански ратни злочинац и телохранитељ породице Изетбеговић - Зејд Дукменић.

Скорашња изјава министра безбедности БиХ Драгана Мектића о томе да подржава ,,македонски сценарио“ у Републици Српској, јер би он, како каже, донео ,,демократију и владавину права“, изазвала је, својом дрскошћу, очекивану огорченост великог дела српске јавности.

,,Ја сам за македонски сценарио у Републици Српској и не видим ништа спорно нити лоше у таквом сценарију. Разговарао сам садашњим премијером Зораном Заевим, са некадашњим лидером опозиције шта је ,македонски сценарио’ и сазнао да је његовим спровођењем побиједила демократија у тој земљи“, рекао је Мектић о догађају који је отворио врата за дефинитивну албанизацију и натоизацију Македоније.

Министар Мектић, извор: youtube.com

Овакве изјаве једног етнички српског политичара могле би да на први поглед изненаде, међутим Мектићеве изјаве су потпуно у складу са његовом подривачком улогом против Републике Српске. О тој улози пуно говори и његово најближе окружење. Тако је лични тренер и близак сарадник министра Мектића извесни Зејд Дукменић који је током рата у БиХ служио у озлоглашеној муслиманској јединици ,,Црни лабудови“, а данас је телохранитељ породице Изетбеговић.

Мектић и Дукменић у теретани, извор: facebook.com

,,Црни лабудови“ су током рата извршили бројне ратне злочине против српског и хрватског цивилног становништва. Међутим, како је ова јединица имала посебан статус у оквиру тзв. ,,Армије БиХ“ и била директно подређена Алији Изетбеговићу, готово ниједан њен припадник није одговарао за злочине услед опструкција рада правосудних органа од стране сарајевских структура. Ужасава помисао да је врло вероватно у овим опструкцијама учествовао и Мектић лично.

Али ко је у ствари Зејд Дукменић? Рођен као Жељко Дукменић у Белишћу у Хрватској, Зејд Дукменић је бивши првак Немачке у теквондоу. У овој земљи је каријеру започео 1978. године, а био је и првак бивше Југославије. Након рата, у раздобљу од 1996. до 2004. године, био је и селектор теквондо репрезентације БиХ, а оснивач је и теквондо академије која носи његово име. Дукменић је у овом делу Европе једна од најпознатијих особа које су прешле у ислам. Међутим, поред блиставе спортске каријере, Зејд Дукменић има и своју мрачну страну коју врло успешно крије од јавности.

Наиме, током протеклог рата, као припадник ,,Црних лабудова“, Зејд Дукменић био је један од главних инструктора у кампу за обуку исламских терориста у месту Добриње у општини Високо. То су потврдили и мештани Добриње који кажу како се обука обављала у просторијама Основне школе „Братство и јединство“ у насељу Добриње, а регрутовани су младићи бошњачке националности из овог места. Постојање кампа за обуку терориста у Добрињи разлог је што је већина Хрвата напустила ово место.

Дукменић и даље игра улогу инструктора за муслиманске паравојне групе, извор: facebook.com

Зејда Дукменића Хрвати Добриње криве за етничко чишћење. Но, Дукменићу признају да је био врло успешан као инструктор за обуку исламских терориста. Многи од оних које је обучавао „прославили“ су се на ратиштима Авганистана, Чеченије, а камп су посетили и многи светски познати исламски терористи попут шеика Ахмеда Јасина, духовног вође Хамаса који је убијен у пролеће 2004. године.

Дукменић је данас телохранитељ Бакира Изетбеговића, а велики је поштовалац лика и дела Алије Изетбеговића, коме је такође био телохранитељ (што се лако може приметити на његовом фејсбук профилу). Поставља се питање шта са таквом особом тражи српски политичар Драган Мектић? Шта министар безбедности једне земље тражи са бившим инструктором у кампу за обуку џихадиста?

Дукменић као телохранитељ Изетбеговића – оца и сина. Извор: facebook.com

Потенцијални одговори су застрашујући, али како се не би бавили спекулацијама, подсетимо се да је прозападна грађанска НВО ,,Трећи блок“ недавно управо од министра Мектића тражила забрану уласка српских патриота на територију БиХ, о чему је наш портал недавно писао. Овај захтев је уследио свега неколико дана након што су у јавност процуреле информације које упозоравају на припрему обојене револуције у Републици Српској. Значи ли то да Мектић, осим што призива ,,македонски сценарио“ и активно ради на његовој реализацији, удружен са исламистичким структурама Сарајева?

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЂОРЂЕВИЋ ИСКУЛИРАО АНУ БРНАБИЋ: Селектор Србије није хтео да се поздрави са премијерком

Поморске вежбе Кине и Русије близу обала Северне Кореје

Вучић од данас у Њујорку

Оставите коментар